Locurile din țară unde se obțin fotografii de poveste. Destinațiile care au intrat în topul preferințelor românilor
Your browser doesn't support HTML5 video.
În Transilvania, de pildă, Micul Canion din apropiere de Sebeș pare un fragment de pe planeta roșie. Iar Delta Olteniei atrage iubitorii de păsări. Des întâlnit pe Instagram este și Canionul 7 scări din județul Brașov, destinația perfectă pentru o zi caniculară.
În Transilvania, una dintre cele mai fotografiate zone este Râpă Roşie, aflată la doar 4 kilometri de Sebeş. Cunoscută şi că Micul Canion al României, aceasta rezervaţie naturală are 60 de milioane de ani vechime. Stâncile din argilă care aduc cu o orgă se întind pe 10 hectare.
Vizibilă de la mare distanţă, Râpă Roşie are mai bine de 800 de metri lungime şi 425 de metri înălţime.
Într-o rezervaţie au fost descoperite fosile ale dinozaurului Bondoc, o specie carnivoră care a trăit în urmă cu 80 de milioane de ani.
La doar 10 kilometri de Slatina, găsim Delta Olteniei - lebedele, egretele şi pelicanii dau viaţă acestui tablou.
Cosmin Nicolescu, turist: ''De ce să ajung în delta Dunării unde fac 7 ore de la Slatina până la Tulcea, când pot să vin doar la 5 minute de Slatina să fotografiez ceea ce găsesc și în Delta Dunării.'' Un alt loc perfect pentru a strânge aprecieri pe Instagram, dar şi pentru mişcare, este Canionul 7 scări din Timișu de Jos, judeţul Braşov. După aproape o oră de mers prin pădurea de basm, puteţi să admiraţi defileul săpat în calcar şi cascadele de o frumuseţe rară.
Din orice unghi priveşti, plimbarea printre stânci este spectaculoasă şi de surprins, bineînţeles, într-o fotografie. Cel mai interesant este că poţi urca scările chiar pe lângă cascadă.
De la canionul 7 scări puteţi să coborâţi cu tiroliana.