Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locul ales de bucureșteni pentru relaxare, speriați de cozile de pe DN1 spre Sinaia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vestitele cozi de pe DN1 spre Sinaia i-au făcut pe mulţi turişti care au ales să plece din Capitală în acest weekend să se oprească pe Valea Doftanei.

La câţiva kilometri de Câmpina, au dat peste peisaje spectaculoase, pensiuni decente, aer curat, verdeaţă şi linişte.

S-a circulat bară la bară pe sâmbătă Drumul Naţional 1, de la Breaza spre Sinaia. Mulţi dintre turişti au făcut cale întoarsă, iar cei inspiraţi au virat spre Valea Doftanei. Cum au urcat în munte au dat peste barajul Paltinu, cu ape verzi, parcă de smarald.

Turistă: ”Arată nemaipomenit. Este pentru prima dată când vin aici. Vin din Olanda. După această excursie o să le spun prietenilor să vină aici. Preţurile sunt mici, iar oamenii sunt prietenoşi.”

Turist: ”Priveliştea e minunată, cu adevărat spectaculoasă, de aceea am venit să filmez cu dronă.”

Şi nu au fost singurii impresionaţi de frumuseţile din Valea Doftanei

Turist grec:” Munţii îmi plac, nu se compară cu Grecia.”

Să găsiţi însă loc de cazare este o adevărată provocare. O pensiune cu vedere spre lac de pildă este ocupată în proporţie de 100%. Ca să prindeţi o cameră aici trebuie să vă faceţi rezervare cu cel puţin două săptămâni înainte de sejur. În timpul săptămânii veţi plăti 550 lei pe noapte, pentru două persoane, cu mic dejun, iar în weekend aproape dublu.

Andrei Popa, manager pensiune:” Avem excursii off-road, organizăm plimbări la stână pentru că tot ce preparăm noi în restaurant sunt în mare parte ingrediente locale, de la fermierii locali, din grădina noastră.”

În timp ce turiştii cu dare de mână s-au relaxat în hamace sau pe şezlongurile de la pensiunile de lux, alţii au petrecut alături de prieteni şi de familie, la iarbă verde.

Ca să scape de căldură din oraşe, turiştii s-au refugiat la marginea pădurilor să caute răcoarea. Nu e de mirare aşadar că mai toate poienile au fost arhipline.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult