Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Litoralul, luat cu asalt de turiștii cu vouchere de vacanţă. Topul stațiunilor unde s-au cheltuit cele mai multe tichete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Litoralul românesc este susținut și anul acesta de voucherele de vacanță. Mai bine de 70% din totalul vânzărilor s-a realizat prin aceste tichete.

Hotelurile de 3 stele au fost în topul celor preferate de turiștii care au folosit această metodă de plată. Cele mai multe rezervări de acest tip au fost făcute în Mamaia și Eforie Nord.

Într-un hotel din Mamaia peste jumătate dintre turiști au plătit cu vouchere.

Femeie: „Mi-au mai rămas sume restante și le folosesc și anul acesta. 1.450 lei în fiecare an”. Reporter: Cum plătiți? Bărbat: Cu cardul de vacanță. Reporter: Integral? Bărbat: Integral, chiar și de mâncat o să mâncăm cu cardul de vacanță." Hotelierii recunosc că voucherele reprezintă în fiecare an un suport important și că litoralul ar arăta mult mai pustiu fără acest ajutor.

Iulitan Tenie, reprezentantul unui hotel de 3 stele: „Aproximativ 50% dintre turiștii noștri vin la hotelul nostru pe baza acestor vouchere de vacanță. Putem spune că există în continuare o zonă de dependență a turismului, cel puțin pe litoral de aceste vouchere.” Corina Martin, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității: „Foarte multe dintre vânzări, peste 70% provin, de fapt din vânzările cu tichete de vacanță”. Cele mai multe vânzări cu tichete au fost în Mamaia, peste 70%, urmată de stațiunile din sudul litoralului. Mai mult de jumătate dintre turiștii care au ajuns anul acesta în Eforie Nord și-au plătit sejururile în acest fel. Mulți au fost și în Jupiter, Cap Aurora și Venus. Topul stațiunilor unde s-au cheltuit tichetele de vacanță:

Citește și
bacsis
Cât câștigă un ospătar pe litoral, din bacșis, în „seara cea mai bună”. Categoriile de clienți care sunt mai generoși

Mamaia: 70% Eforie Nord: 60% Jupiter și Cap Aurora: 55% Venus: 50%

Cu aceste tichete se poate plăti în principal cazarea, singura condiție este ca hotelurile sau pensiunile alese să fie pe teritoriul României. Apoi, se pot achita mesele, transportul, dar și servicii balneare sau activități de agrement.

Oana Olteanu, reprezentantul unui hotel de 3 stele: „La noi în hotel se plătește cazarea și mesele de la restaurant". Specialiștii în turism spun că anul acesta au fost emise de către stat tichete de vacanță în valoare 2 miliarde de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult