Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașe din România, promovate de influenceri străini. Ce spune Christian Grossi despre Timișoara

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orașele din România apelează la influenceri străini pentru a-și promova imaginea în lume, ca să atragă mai mulți turiști străini.  

Christian Grossi, unul dintre cei mai urmăriți influenceri, se află în aceste zile în România și descoperă la pas câteva orașe din țară. Postează tot ce îl surprinde plăcut, iar clipurile lui ajung rapid la milioane de oameni.

Un clip filmat în Timișoara de Christian Grossi a strâns deja peste două milioane de vizualizări în numai trei zile. Grossi are peste un milion și jumătate de urmăritori pe TikTok, iar acum vizitează mai multe orașe din România.

„Am comandat croissantul și durează un pic. De ce? Această doamnă drăguță îl coace, era crud. Acum coace un croissant proaspăt”, spune Grossi într-un video.

Majoritatea cafenelelor de specialitate coc preparatele după ce sunt comandate. În alte țări, clienții primesc produse coapte de dimineața.

Citește și
Estonia
Top cinci destinații care merită vizitate anul acesta. Lista țărilor pe care nu trebuie să le ratezi

Mihaela Compera, proprietar cafenea: „Noi facem lucrul acesta din respect pentru clienți, vin la noi, servesc o cafea bună și vrem să îi servim tot cu un croissant proaspăt făcut”.

Postările influencerilor despre orașele de la noi ajung într-un timp foarte scurt la un public numeros.

Christian Grossi: „Lucrez cu departamente de turism din toată lumea. Dacă ei vin spre mine, discutăm despre a veni în țară, în oraș, iar dacă e ok vin, dar uneori vizitez anumite țări pentru că...de ce nu?”.

Simion Giurcă - consilier Organizația de Management al Destinației Timișoara: „Pe termen scurt câștigul este că informațiile ajung la cei pe care îi țintim, iar pe termen lung este că foarte mulți dintre cei care găsesc aceste informații vor veni să ne descopere".

Alți influenceri care vin la noi în țară sunt plătiți fie de agenții de turism, fie de primăriile orașelor. În unele cazuri li se plătește doar cazarea și transportul în schimbul promovării.

În 2022, ministerul Turismului a avut un buget de 200.000 de euro pentru a plăti influenceri care să promoveze pe paginile lor diverse locuri din țara noastră.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în primele patru luni ale acestui an, numărul de turiști străini a crescut cu aproape 10%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând astfel la aproape 600.000 de turiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult