Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Îmbolnăvirile cu coronavirus au explodat pe insula Thassos. Autoritățile recomandă purtarea măștii în locurile aglomerate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Îmbolnăvirile cu coronavirus au explodat pe insula Thasoss, iar autoritățile medicale au recomandat purtarea măștii sanitare de protecție în toate locurile aglomerate.

Grecia este printre țările cu cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri de COVID-19, după ce a ridicat toate restricțiile, la începutul verii, iar turiștii depistați cu boala nu mai sunt obligați să se izoleze. În Thassos, 90 la sută dintre locurile de cazare sunt ocupate în această perioadă și majoritatea turiștilor sunt români.

Cu peste 300 de mii de cazuri de coronavirus în ultima lună, Grecia este a patra țară din Europa în clasamentul celor cu o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri, după San Marino, Franța și Cipru.

În Insula Thassos autoritățile au recomandat purtarea măștii în toate locurile aglomerate.

Thomas Angelopoulos, directorul Centrului de Sănătate Prinos: „Din cauza unui focar mare de incidente COVID-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește.”

La ultima raportare, autoritățile elene au numărat peste 13 mii de noi îmbolnăviri la fiecare milion de oameni. Cele mai multe cazuri sunt identificate în regiunile turistice.

De la începutul verii, la intrarea în Grecia nu se mai solicită certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 și nici un rezulat negativ la un test PCR sau rapid.

Iar săptămâna trecută, oficialii guvernamentali greci au anunțat că regula care impune celor infectați cu coronavirus să se izoleze cinci zile nu se aplică turiștilor. Din hoteluri au fost eliminate camerele de carantină.

Turiștii depistați cu COVID-19 pot, de asemenea, merge cu transportul public dacă poartă o mască de tip FFP2.

Ana Badiu, turistă: „Nu am văzut să poarte nimeni mască. La taverne există, la intrare, dezinfectant, dar cam atât. Cu mănuşi am observat, dar mască nu, nu poartă. Peste tot e buluc de oameni, la plajă la fel, şezlong lângă şezlong, prosop lângă prosop, nu am văzut pe cineva să își ia neapărat măsuri de precauție specifice împotriva Covid.”

Înmulțirea cazurilor de coronavirus în Grecia a fost influențată și de numărul mare de turiști. Mykonos și Rodos au înregistrat o creștere cu 29 la sută a vizitatorilor față de 2019. Insula Thassos este ocupată într-un procent de 90 la sută. Majoritatea turiştilor sunt români.

Irina Alexandru, turistă: "Tocmai ne întoarcem dintr-un concediu din Thassos. Am petrecut o săptămână extraordinară. Nimeni nu poartă mască, totul este OK, stațiunea e plină de români."

În Grecia, varianta dominantă de coronavirus este Omicron. Sunt afectate în principal persoanele tinere.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult