Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hotelurile, înlocuite de vile. Turișii au mai multă intimitate și mai puține reguli

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tot mai mulți turiști fug de hoteluri și preferă să închirieze vile, în care au parte de intimitate și se pot distra fără prea multe reguli.

Drept dovadă, în stațiunile de la munte aceste locuri de cazare sunt ocupate până la finalul anului. Prețurile pentru o noapte încep de la 500 de lei, dar se pot tripla, în funcție de suprafață și dotări.

O familie cu 5 copii a venit din Canada şi a închiriat o vilă în Azuga, cu 4 camere şi living încăpător. Pentru 5 zile au plătit 900 de euro.

Ryan Langford: ”Uită-te la ferestre, asta este partea noastră preferată. Poţi să vezi copacii, oraşul şi poate şi urşii. Preferăm să nu călătorim în hoteluri, pentru că totul arată foarte formal.”

Stephanie Langford: ”Am venit aici cu familia şi mă simt confortabil, copiii se simt bine, aleargă, au jucării.”

Citește și
venus
Cazare la 5 stele, priveliște de lumea a treia. Într-o stațiune, turiștii stau doar în hotel

Fiecare membru al familiei are sarcini clare. Cineva pregăteşte micul dejun, altcineva aranjează masa, iar apoi vine rândul celui care spală vasele.

Abigail Langford, fiica: ”Eu am grijă de cei mici, fac curat în cameră. Avem o grămadă de lucruri de făcut, cel mai puţin îmi place să mă ocup de bucătărie.”

Cu 180 de euro pe noapte, turiştii pot opta şi pentru o casă cu etaj în care este loc pentru 8 persoane. 

Camerele au paturi matrimoniale, iar unele au fost mobilate special pentru cei mici.

Reprezentant vilă: ”Nu le place cu televizor, copiii, nu îi lasă la tabletă. Afară, în aer curat. Au bucătărie, jacuzzi, un barbeque să îşi facă şi multe alte jocuri ce vor să facă în curte.”

La 20 de kilometri de Făgăraş, în localitatea Breaza, doi soţi pasionaţi de design au recondiţionat în stil scandinav o casă de vacanţă.

David Parcu, proprietarul casei: ”Am folosit multe lucruri vechi pe care le-am recondiționat. Lemnul are o căldură aparte şi textura lui spune de asemenea o poveste, betonul neprelucrat, lemnul în stare brută, toate elementele puse împreună construiesc o poveste.”

Clădirea este înconjurată de pădure, iar din dormitoare oaspeţii pot vedea râul. Încap 12 persoane, iar locuinţa costă între 180 şi 250 de euro pe noapte, în funcţie de sezon.

Cei care aleg să închirieze vilele pentru o perioadă mai lungă pot obţine şi reduceri.

Oaspeţii care nu vor să gătească plătesc mai mult şi primesc zilnic mâncare făcută de gospodinele locului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult