Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan ce Mare”. Peste 500 de cavaleri si domnițe au încântat turiștii în Suceava

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” are loc în acest weekend în Bucovina. Peste 500 de cavaleri si domnițe și-au instalat tabăra în Cetatea de Scaun a Sucevei, pentru a le oferi participanților o adevărată lecție de istorie.

Nu au lipsit nici mâncărurile tradiționale, pregătite chiar în fața vizitatorilor.

O tabără militară cu zeci de corturi, desprinsă din atmosfera secolelor trecute, a fost instalată în interiorul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Turiștii au avut parte de spectacole inedite, care, precum o mașină a timpului, i-au adus înapoi în istorie, în Evul Mediu.

În total, 40 de trupe de artiști de la noi, dar și din Turcia, Slovacia, Bulgaria sau Ucraina, s-au pregătit cu costumele specifice epocii și locului pe care îl reprezintă.

Și domnițele au pregătit o adevărată lecție de istorie pentru turiști, iar totul a fost gândit în detaliu.

Citește și
Robbie Williams
Superstarul britanic Robbie Williams a făcut un show de neuitat la București, la festivalul ”Summer in the City”

Într-o altă parte a taberei, bucătarii au pregătit delicatese tradiționale pentru pofticioși. Balmoșul a clocotit în ceaun, iar oamenii au așteptat nerăbdători să guste.

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan ce Mare” se află la cea de-a 15-a ediţie. Prețul unui bilet este de 16 lei pentru adulţi și de 4 lei pentru elevi și studenți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult