Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festival cu piftie de prepeliță și caracatiță, acasă la Brâncuși: „E o premieră”

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a ținut un adevărat ospăț într-o localitate din Gorj, la festivalul piftiilor. Cei care au vrut să iasă în evidență au prezentat juriului piftie de pește, de prepeliță sau chiar de caracatiță. Iar în Băilești - Dolj, oltenii au sărbătorit zaibărul.

Membru al juriului: „Deci e foarte bună ca textură. Vă lipseşte usturoiul, în asta nu se pune un pic. La fructe de mare trebuie mai mult."

Reporter: „Aţi gustat caracatiţa?” Gurmand: „E extraordinară, e o premieră pentru Gorj, dar şi pentru mine."

Raul Ungureanu, bucătar pensiune: „Am zis să încercăm cum ar fi să fie. E ca o piftie de peşte, numai că are tentă de fructe de mare."

Pe lângă reţetele tradiţionale, bucătarii au pregătit şi piftie de caracatiţă, pește sau prepeliţă.

Citește și
Festival mediteraneean la Craiova
Festival mediteraneean la Craiova. "Păi cu 70 lei un om mănâncă o săptămână la noi"

Andra Mitroiu, reprezentant pensiune: „Am venit cu prepelița în piftie, din fondul forestier, de la Cota 1700, de la Rânca. E crescută acolo, da."

Reporter: „Selfie cu sarmalele?” Femeie: „Da, trimit în Irlanda, să vadă ce bagă prietenul lor.” Reporter: „Cum sunt?” Femeie: „Delicioase, nicio masă fără sarmale."

Festivalul piftiilor s-a ţinut la Peștișani, comuna din care face parte şi Hobița, satul natal al lui Constantin Brâncuşi, iar preparatele oferite turiştilor se regăsesc în meniul de zi cu zi al pensiunilor din zonă.

Cosmin Pigui, primar comună Peștișani: „Ce se mănâncă azi aici mânca şi Constantin Brâncuşi pe vremuri."

A fost sărbătoare şi acasă la „Nea Mărin", în Dolj. Băieștiul a găzduit festivalul zaibărului în cadrul căruia oltenii s-au putut lăuda cu producţia de anul acesta.

Reporter: „Cum trebuie să fie zaibărul?” Juşti Trandafir, producător: „Să aibă aciditate, să aibă tanin, să fie cât de negru.”

Oprică Iureș, membru juriu: „Să rămână puțin pe pahar așa, să fie gustul plăcut, zaibărul adevărat are gust plăcut.”

Oamenii locului spun că băutura făcută celebra de Amza Pelea dezleagă limbile şi îi aduna la poveşti.

Mircea Dinescu, producător: „Acest zaibăr care a existat și în Franța pe la 1900. E un vin foarte plăcut, parfumat, dar are o problemă. Nu are mult zahăr, deci nu poți să faci din el un vin să reziste." 

Turiştii au gustat vinul de anul acesta lângă pastramă de oaie, cârnaţi afumaţi, brânză şi praz.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult