Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două femei au fost date afară din avion pentru că „sunt prea mari”. Cum le-au explicat însoțitorii de zbor că nu încap

Două femei au fost scoase cu forța dintr-un avion pe motiv că „erau prea mari” și nu încăpeau în scaune.  

Angel Harding și prietena ei se îmbarcaseră la bordul unui avion Air New Zealand care urma să zboare din orașul Napier, în Auckland. Ele au fost date afară din aeronavă pe motiv că nu încăpeau în scaunele clasice pentru pasageri.

Femeia se așezase pe scaun, iar o însoțitoare de bord a încercat să împingă în jos cotiera. Pentru că nu a reușit, aceasta a început să îi vorbească pasagerei într-o „manieră agresivă”.

Imediat după aceea, în difuzorul aeronavei s-a auzit că în avion există un „inconvenient”. Celor două femei li s-a comunicat imediat că ele sunt „inconvenientul” și că vor trebui să coboare din avion, în caz contrar pilotul nu va decola.

Citește și
aeroport
Pățania unui român care a fost arestat pe un aeroport din Italia, înainte de a se îmbarca în avion. Descoperirea polițiștilor

Motivul invocat de însoțitorii de zbor a fost că cele două femei nu încăpeau pe scaune. Lor li s-a spus că ar fi trebuit să rezerve câte două locuri fiecare.

„Însoțitoarea a venit și a spus: „Voi două ar fi trebuit să rezervați patru locuri, voi două ar fi trebuit să cumpărați câte două locuri fiecare"”, a declarat femeia pentru 1News, conform DailyMail.

După ce au coborât din avion, femeilor li s-a spus că trebuie să rezerve un alt zbor. Din cauza cererii mari însă, următoarea cursă disponibilă era peste două zile.

Cele două femei susțin că au trecut printr-o experiență umilitoare. Una dintre ele a povestit că a mai circulat cu aceași companie aeriană, pe aceași rută, dar nu a întâmpinat astfel de probleme.

Compania aeriană Air New Zealand s-a oferit apoi să plătească pentru mâncarea, cazarea și biletele de avion ale celor două femei. Ele au decis însă să dea în judecată compania. Acestea cer despăgubiri și susțin că au fost discriminate din cauza dimensiunii lor.

„Părerea mea este că m-au dat jos din cauza constituției mele, din cauza mărimii mele. Mărimea noastră a avut mult de-a face cu asta”, a spus una dintre femei.

Un purtător de cuvânt al Air New Zealand a declarat că, dacă un client are nevoie de spațiu suplimentar și dacă există spațiu disponibil în avion, personalul va face eforturi pentru a-i face zborul mai confortabil.

Australia și Noua Zeelandă nu au impus o legislație care să impună pasagerilor supraponderali să rezerve mai multe locuri în avion. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult