Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două dintre stațiunile preferate de turiștii români interzic consumul de alcool. Amenzile ajung și la 1.500 de euro

Mallorca şi Ibiza, două insule spaniole recunoscute pentru vacanţele pe plaje şi petrecerile zgomotoase, impun restricţii în ceea ce priveşte consumul de alcool pe domeniul public în încercarea de a pondera comportamentele antisociale ale turiştilor.  

Autorităţile Insulelor Baleare au spus că în patru zone preferate de petrecăreţi, printre care Playa de Palma din Mallorca, vor fi instituite interdicţii privind consumul alcoolului pe anumite porţiuni de plaje şi pe spaţiul public.

Turiştii şi localnicii care vor fi surprinşi cu o sticlă deschisă spre exemplu riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de euro. Noile reglementări vor intra în vigoare în zilele care urmează, după publicarea lor în Official Gazette.

''Decretul privind turismul responsabil'' vizează zone din municipalităţile Palma şi Llucmajor din Mallorca, inclusiv staţiunea Playa de Palma şi staţiunea preferată de britanici, Magaluf. Se va aplica de asemenea în Sant Antoni de Portmany, din Ibiza.

Hotelierii spun că restricțiile vor contribui la diminuarea ”turismului necivilizat”

Fiecare dintre aceste zone va primi 4 milioane de euro anual pentru implementarea decretului. Banii provin din taxe turistice. Terasele barurilor şi restaurantelor, precum şi alte locuri autorizate în mod expres pentru consumul de alcool sunt exceptate de la această interdicţie.

Citește și
ibiza
Motivul pentru care localnicii din Ibiza au ajuns să trăiască în maşini. Ce se întâmplă pe insula petrecerilor

Alcoolul poate fi în continuare servit pe numeroasele ambarcaţiuni destinate petrecerilor. Cu toate acestea, ambarcaţiunile trebuie să păstreze o distanţă de 1,85 kilometri de zonele afectate. În plus, ambarcaţiunilor nu le este permis să ia sau să debarce turişti în aceste zone.

Asociaţia hotelierilor din Mallorca, FEHM, a salutat restricţiile impuse de autorităţi, spunând că vor contribui la diminuarea ''turismului necivilizat''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult