Doi turiști din Austria au făcut o donație specială, după ce s-au plimbat cu Mocănița
Your browser doesn't support HTML5 video.
Traseul de aproape trei ore dus-întors i-a captivat pe vizitatori, mulţi dintre ei veniţi pentru prima oară aici. Iar nişte austrieci pasionaţi de trenurile vechi au adus un dar de suflet celor care se ocupă de recondiţionarea garniturii din alte vremuri.
Câţiva turişti veniţi special din Austria au auzit de Mocăniţa bucovineană şi au ţinut neapărat să facă o plimbare printre munţi, ca în vremurile de altădată.
Astfel de trenuri erau folosite în trecut în exploatările forestiere, aşa că vizitatorii au adus cu ei câteva obiecte de colecţie pe care le-au donat gării turistice Moldoviţa.
Domnul Marko a fost impiegat de mişcare pe o asemenea locomotivă în Austria. Călătoria în Bucovina are, aşadar, pentru el, şi nostalgie, şi fascinaţie pentru admirarea unui peisaj de poveste.
”Azi e prima dată în România şi mă bucur foarte mult că am inaugurat o prietenie cu România pentru că ambele căi ferate, din Austria şi Moldoviţa, au fost construite în timpul Imperiului Austriac”, spune Marko Herbert.
Traseul total al Mocăniţei Huțulca este de 24 de kilometri, dus-întors, iar călătoria prin munţi durează aproximativ trei ore. Copiii sunt vrăjiţi de întreaga experienţă.
Turistă: - Sunt pentru prima dată în Bucovina şi cu Mocăniţa.
Reporter: - Cum vi se pare Bucovina?
Turistă: - Superbă. O să mergem la Voroneţ, la o stână turistică. Totul este de vis.
La finalul voiajului, turiştii sunt invitaţi la o masă câmpenească, numai cu bucate tradiţionale care-ţi lasa gura apă.
Anul trecut, din cei aproape 400.000 de turişti care au ajuns în Bucovina, mai bine de 10% au ales şi o plimbare cu pitorescul tren. Iar Mocăniţa Huțulca, veche de cel puţin jumătate de secol, a devenit o marcă a Moldoviţei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!