Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Destinațiile turistice exotice sunt la mare căutare în perioada iernii. Care sunt cele mai frecventate țări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru cei dornici să fugă din calea iernii, o soluţie ar fi destinaţiile exotice. Pe lângă Dubai sau Maldive mulţi americani, dar nu numai, preferă în această perioadă să se relaxeze pe plajele din Mexic.

Acolo, în ciuda pandemiei turismul e pe val. Pe plajele din Tulum, Riviera Maya şi Cancun, distracţia şi relaxarea sub razele soarelui sunt la ordinea zilei. Unii poartă mască de protecţie, alţii nu.

De Crăciun şi Revelion, în renumitele staţiuni mexicane au ajuns mai bine de 960 de mii de turişti - jumătate dintre ei - americani. Cu alte cuvinte, numărul oaspeţilor a scăzut cu doar 25 de procente faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Ted Peterson, turist american: "Am auzit că toată lumea respectă regulile de siguranţă sanitară pe aici, aşa că ne-am decis să venim în zonă. A fost minunat până acum."

Caleb Snyder, turist american: "De când am ajuns aici au fost implementate multe restricții, cum ar fi cea legată de distanțarea fizică, dar totul este foarte curat şi, sincer vorbind, eu mă simt mai confortabil pentru că ştiu că există atât de multe reguli (sanitare)."

Citește și
coronavirus
A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în Germania

Interesul americanilor este de mare ajutor, pentru că europenii care ajung acolo nu mai sunt la fel de mulţi ca în vremuri obişnuite.

Juan Carlos Rivera, secretar de stat în turism: "Am pierdut mult din turismul internațional, în special din cel european, unde au fost pierderi semnificative. Aşa că vrem să ne menţinem piaţa americană, mai ales că au reînceput zborurile directe dinspre Statele Unite."

Localnică: "E emoţionant să văd din nou turişti, pentru că această industrie e cea care susţine (economic) insula."

O creștere bruscă a bilanţului de infectări cu SARS-COV2 ar impune un nou blocaj în turism, iar efectele ar fi devastatoare.

Aşa că se iau măsuri, în special în locurile amenajate în interior. Restaurantele, teatrele şi saloanele de înfrumuseţare pot funcţiona la 60 la sută din capacitate, sălile de sport - la jumătate, iar în hoteluri se pot rezerva doar 70 la sută din camere.

La o populaţie de aproape 130 de milioane de oameni, Mexicul a raportat în ultimele 24 de ore peste 7.500 de cazuri noi de îmbolnăvire şi aproape 700 de decese.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult