Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperă România: sporturi mai puțin cunoscute pe care le poți face la munte în ultima lună de vară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care vor să fugă și pentru o zi din orașele încinse de soare și pline de betoane caută răcoarea din zonele de munte.

Iar aici descoperă sporturi mai puțin cunoscute la noi, cum ar fi drumețiile prin canioane sau vâslirea pe ape repezi, prilej pentru amintiri de neuitat.

La doar o jumătate de oră de satul Porumbacu de Sus din județul Sibiu, descoperim cel mai spectaculos canion din nordul munților Făgăraș. Însoțiți de un ghid specializat, turiștii explorează valea sălbatică a râului coborând pe firul apei. Așa se desfășoară drumetiile printr-un canion săpat în stâncă de ape, îmbinate pe alocuri cu aplinismul, coborârea pe coardă și înotul în văile mai adânci. Pentru asta aveți nevoie de echipament și un instructaj serios plus curaj. Turist: „E revigorant într-o zi caniculară ca aceasta! O adevărată aventură, săriturile, partea cu înotul, chiar au fost uimitoare." Turist: „Apa numai bună, rece, să te răcorești după ce te încălzește soarele de nu mai poți. E perfect! Mă săturasem de prea mult ciment în jur." Alexandru Presecan, ghid canyoning&rafting: „Un exercițiu nou care se poate face la noi în țară, este plin de adrenalină și se poate face cam cu toată familia. Noi oferim o experiență cu multă apă, cu sărituri, cu topogane, ca în parcul de distracții, dar în natură." O astfel de drumeție printr-un canion costă 240 de lei. Patru mii de turisti vin anual și la Buzău să încerce o experiență cu totul inedită - raftingul - coborârea pe ape repezi într-o barcă cu vâsle. Apele învolburate îi poartă pe turiști de-a lungul râului pe o distanță 13 kilometri, vreme de aproape trei ore. Cei mai curajoși sar și în apă. Plimbarea costă 220 de lei pentru adulți și 200 de lei pentru copii, fiind inclus si echipamentul. Niște turiști veniți tocmai din Statele Unite ale Americii au ascultat cu atenție instructajul, pe malul râului Arieș din județul Alba. Natalia – turistă Miami: „De abia aștept raftingul, am mai făcut în Costa Rica unde a fost foarte intens." Incze Zsuzsa - AsociaȚia TAT Rimetea: „O tură de caiac-canoe pe Arieș durează cam 4 ore cu intructaj, pregătire și traseul pe apă. Parcurgem un traseu între 10 și 8 km. Străinii au un apetit mai mare pentru aceste sporturi." Pentru o tură cu caiacul pe Arieș turiștii își fac programare și plătesc 150 de lei. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult