Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce vor fi interzise grupurile de turiști în Cartierul felinarelor roşii din Amsterdam

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primăria din Amsterdam plănuieşte să interzică accesul grupurilor de turişti cu ghid în cartierul felinarelor roşii.

A făcut-o pentru a-i feri pe localnici de aglomeraţie, dar şi pentru a le proteja pe practicantele celei mai vechi meserii din lume.

Ele sunt însă nemulţumite şi spun că măsura riscă să aibă exact efectul contrar.

Aşa arată cartierul felinarelor roşii din Amsterdam într-o seară de vineri: n-ai loc să arunci un ac. Cartierul e un magnet pentru turişti, iar cei care nu vor doar să vadă ce se întâmplă, ci şi să afle istoria şi obiceiurile locului apelează la ghizi. Potrivit primăriei, peste o mie de grupuri pe săptămână vizitează Cartierul Felinarelor Roşii.

Udo Kock, primar adjunct: "Zona aceea e afectată de supra-turism, e prea aglomerată. Au fost seri în care localnicii nu au putut ieşi din casă pentru că aleile erau blocate. Acesta e un motiv."

Citește și
urs la stana
Un urs înfometat terorizează un sat din Bistrița Năsăud. Cum își apără localnicii animalele

Ca să reducă afluxul, autorităţile vor să interzică accesul grupurilor numeroase cu ghid după ora 19.00. Potrivit oficialilor, un alt motiv e pentru a proteja femeile de străinii care le tratează ca pe un obiectiv turistic. Cele în cauză spun că va fi exact pe dos.

"Se poate şi că, fără ghizi, oamenii să vină singuri şi să se holbeze la femeile din vitrine şi să le facă poze, fiindcă nu mai e nimeni care să-i informeze cum să se poarte, care sunt regulile jocului în această zonă."

Cartierul Felinarelor Roşii nu e singura ţintă a primăriei. Pentru a combate turismul excesiv, de anul viitor, oraşul va interzice toate tururile ghidate la obiectivele istorice şi turistice. Ghizii turistici tună şi fulgeră împotriva acestei măsuri.

Bobien van Aalst, Chair of the Dutch tour guide association Guidor: "Vor interzice vizitele la mormântul soţiei lui Rembrandt, vor interzice vizitele la intrarea oraşului unde Rembrandt a pictat primul tablou care l-a făcut celebru. E ca şi cum Parisul ar interzice vizitele la Arcul de Triumf sau la Turnul Eiffel."

Turismul excesiv e însă o problemă de care se lovesc tot mai multe destinaţii din lume. La Barcelona, turismul e considerat în sondaje o problemă mai mare decât şomajul, iar Veneţia a impus de curând taxe celor fac vizite de o zi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult