Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu-şi mai lasă românii copiii la bunici. Cluburile unde-şi petrec cei mici vacanţele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanţele la ţară, la bunici, încep să devină o raritate în România. Copiii merg acum la cluburi de vară, unde învaţă lucruri utile sau pur şi simplu se joacă şi socializează.

Cererea este atât de mare încât astfel de centre ajung să-i refuze pe cei care îşi înscriu fetiţele şi băieţii prea târziu. Asta deşi tariful depăşeşte 200 de lei pe săptămână.

70 de copii se distrează în natură, pe malul raului Timiş. Se bălăcesc şi se joacă mai toată ziua sub atenta supraveghere a unor instructori. „E mai bine aici decât la bunici pentru că facem activităţi, acolo, doar stăm", spune unul dintre ei.

"Mie îmi place cel mai mult aici să merg cu bicicleta, aici drumeţii destul de scurte, că eu am fost şi în drumeţii şi mai lungi. Bunicii stau lângă noi, acasă, şi aici măcar ne putem distra foarte mult"

Până la râu copiii au mers cu bicicletă, iar acolo au învăţat jocuri care pentru ei sunt o noutate cum ar fi "raţele şi vânătorii" sau "ţară-ţară, vrem ostaşi". Opt ore petrec cei mici la club, timp în care nu au acces la telefon sau la calculator. Părinţii îi aduc înainte să meargă la serviciu.

Citește și
soferi
Patru zile de vacanţă. De ce n-a vrut un șofer să meargă pe traseul recomandat de GPS

Un afterschool de lângă Timişoara şi-a deschis un club unde copiii îşi pot face şi temele pentru vacanţă.

Instructorii se pot ocupa de aproximativ 30 de copii, dar cererea este atât de mare încât mulţi doritori au fost refuzaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult