Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se pot distra turiștii care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă la munte, chiar dacă nu este zăpadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă va pregătiti să plecați la munte de Crăciun și sunteți necăjiți că nu veți avea zăpadă, să știți că se schiază totuși în câteva locuri și sunt o mulțime de lucruri de care vă puteți bucura, chiar dacă peisajul nu este imaculat.

Un șemineu cu lemne arome noi și îmbietoare venind din bucătărie, mișcare în aer liber sau, de ce nu un zbor cu parapanta, toate pot oferi momente de neuitat.

În Poiana Brașov sunt petreceri zi de zi, cu DJ. La o cabană aflată pe munte, participarea la distracție costă 180 de euro de persoană.

Suma acoperă urcarea și coborârea pe întuneric, cu ratrackul, și băuturile nealcoolice. Euforia costă mai mult, cam 20 de lei shotul.

Cu 75 de euro, puteți petrece într-un local din stațiune. Sunt incluse patru feluri de mâncare și un concert cu Lupii lui Calancea.

Citește și
cod galben
HARTĂ | Cod galben de vânt puternic, în Crişana şi Transilvania. Cod portocaliu de viscol pentru zona montană înaltă

Cum gustul este una dintre plăcerile supreme, chefii se străduiesc să își facă fericiți clienții din câteva îmbucături. Bucătăria vine pe roți lângă masă și se transformă în spectacol.

În meniu este și friptură de urs, procurată legal, spun reprezențanții restaurantului cu specific vânătoresc.

Alternativele sunt medalion de căprioară ori mușchiuleț de mistreț. Prețurile pornesc de la 120 de lei și pot ajunge și la 200 de lei.

Pe Valea Prahovei, poate fi savurat și un rafinat preparat franțuzesc: „Tournedos Rossini.” Sunt și alte mâncăruri pretențioase.

Răzvan Sasu, chef: „Precum terina de foie gras, saint jaques. Piept de rață cu zmeură, obrăjori de vită, un preparat care duce mai pe tradițional.” Masa pentru o familie, cu tot cu băuturi, poate ajunge și la 1.000 de lei.

Pentru cei activi, care vor să se bucure de ce au în jur, sunt tururi cu mașini de teren. Automobilul, cu șofer cu tot, costă 1200 de lei, pentru o jumătate de zi.

La Râșnov, puteți încerca să vă ridicați în șa. Caii sunt blânzi și obișnuiți cu începătorii. Cine are mai mult spirit de aventură poate testa și parapanta, dacă nu e vânt puternic.

Decolarea e singurul moment în care trebuie să faci un efort, în rest e treaba pilotului. Costă 500 de lei, un zbor de 15 minute.

Macrin Desa, pilot de parapantă: „Clar e ceva inedit și este o trăire care zic eu că merită încercată de oricine:”

Totuși, nu vă pierdeți speranța unor sărbători albe. Cel puțin pentru sâmbătă, meteorologii anunță ninsori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult