Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-a "reinventat" parcul Tivoli pentru a-i atrage pe turiști: "Nu am mai încercat aşa ceva"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai bătrâne parcuri de distracţie din lume, este în sărbătoare.

Miercuri împlineşte 175 de ani de existenţă, iar conducerea parcului a pregătit surprize şi evenimente speciale ca să marcheze momentul.

Petrecerea a început de sâmbătă şi va dura până la finalul acestei săptămâni.

Grădinile Tivoli din Copenhaga şi-au deschis porţile pentru vizitatori în 15 august 1843. Parcul uriaş a fost creat de un arhitect danez, impresionat de frumoasele grădini publice din alte ţări europene.

Scriitorul Hans Christian Andersen a fost unul dintre primii localnici care au vizitat parcul. Se spune că locul i-a fost sursă de inspiraţie pentru povestea "Privighetoarea".

Citește și
incendiu parc auto
Incendiu devastator la un parc auto din Constanța. Flăcările s-au extins de la o rulotă

Grădinile, îndrăgite atât de localnici, cât şi de străini, au fost distruse în timpul ocupaţiei naziste din Al Doilea Război Mondial. Însă au renăscut, iar faima lor a trecut Oceanul. Walt Disney a mers de mai multe ori acolo în anii '50, căutând inspiraţie pentru viitorul Disneyland, din California, care a prins viaţă în 1955.

Decenii la rând, Tivoli a fost o destinaţie populară doar vara. În anii 90, mulţumită decoraţiunilor spectaculoase, locul a început să primească vizitatori şi iarna, în special în perioada Crăciunului.

Parcul s-a adaptat mereu vremurilor. Mai nou, ca să-i atragă pe tinerii amatori de tehnologie, le-a oferit ochelari de realitate virtuală celor care s-au încumetat să se urce la bordul unui montagne-rousse botezat "Demonul".

Turist: "A fost foarte bine. Îţi dădea senzaţia că eşti cu adevărat în poveste, că trăieşti în lumea dragonilor şi eşti martor la lupta lor."

Turist: "A fost ceva deosebit. Nu am mai încercat aşa ceva până acum."

Anul trecut, grădinile Tivoli au primit 4,6 milioane de vizitatori şi se afla pe locul cinci în topul celor mai populare parcuri de distracţii din lume.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult