Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum este promovat Bucureștiul în presa britanică. „A fost odată considerat Parisul Estului”

Jurnaliștii de la publicația britanică The Sun au redactat un articol de promovare a orașului București, „odată considerat Parisul estului”.

„Capitala României a fost numită Parisul Estului, la începutul secolului XX, datorită arhitecturii rafinate și pasiunii pentru cele mai noi tendințe în modă. După mai bine de 100 de ani, încă păstrează mare parte din farmecul care i-a adus un astfel de titlu”, scriu britanicii.

Aceștia menționează că, potrivit unui studiu al Forbes Advisor, Bucureștiul este al doilea cel mai bun loc de vizitat în Europa, după Varșovia, Polonia.

Capitala este descrisă ca fiind un oraș cu prețuri mici atunci când vine vorba despre cazări, britanicii spunând că au reușit să găsească o cazare la 15 lire sterline (85 de lei) pe noapte, aflată la aproximativ un kilometru și jumătate de centru.

Cât despre băuturi, jurnaliștii au scris că o bere la jumătate de litru costă în medie 2,11 lire sterline (12 lei), fiind unul dintre orașele cu cele mai ieftine băuturi de pe continent.

Citește și
pepiniera timisoara
Pepiniera verticală, cel mai vizitat obiectiv din Capitala Culturală Europeană. Ce mai pot vedea turiștii în Timișoara

The Sun a făcut o comparație între transportul public din București cu cel din Luxemburg și din Amsterdam. În timp ce în capitala României un bilet pentru 24 de ore costă 8 lei, în capitala Olandei turiștii scot din buzunar 105 lei, pe când în Luxemburg transportul în comun este gratuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult