Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată regiunea cu cei mai mulți vulcani activi de pe Terra. Sunt aproape 300

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peninsula Kamchatka din Rusia este una dintre cele mai captivante regiuni ale planetei.

Cam 40 la sută din teritoriul său constituie un ținut al vulcanilor, iar povestea lor fascinantă face obiectul unui muzeu inaugurat recent.

Începem cu spectaculosul Avachinsky din peninsula Kamchatka, o zonă întinsă pe 370.000 de kilometri pătraţi, care cuprinde cea mai mare concentraţie de vulcani activi de pe Terra - în jur de 300, potrivit NASA.

Cu cei 4688 de metri ai săi, Klucevskaia Sopka este cel mai înalt vulcan activ din emisfera nordică.

Natalia Nimets, ghid turistic: Există și unii de-a dreptul bizari și interesanți. De exemplu, vulcanul Mali Semiachik, acesta are în interior un lac acid, care nu îngheață, cu o minunată culoare turcoaz. Mai sunt și vulcanii care erup frecvent precum Shivelus, care a erupt la începutul acestui an, nu doar cu fum, ci și cu lavă.

Citește și
accident Sibiu
Accident cu cinci răniți în Sibiu. Mașina lor, proiectată într-un TIR de un șofer

Turiştii vin în Kamchatka nu doar pentru peisajele spectaculoase, ci şi pentru apele termale formate chiar în urma activităţii vulcanice. Zona este accesibilă doar cu elicopterul.

Turistă: E prima oară când vin în Kamchatka. Apa asta e o mare surpriză, nu mă așteptam să fie așa de caldă și de plăcută. Nici nu-mi vine să mai ies.

Primul muzeu de vulcanologie al Rusiei s-a deschis în iunie 2017 în capitala Peninsulei.

Exponatele ilustrează istoria vulcanilor şi fenomenele geologice asociate.

Serghei Samoilenko: Vulcanii ascund elemente chimice importante pe care abia acum începem să le folosim. De pildă Reniu, un element chimic extrem de rar, poate cel mai rar de pe planetă. N-am avut nevoie de Reniu până la avântul tehnologiilor moderne. Brusc, am descoperit că avem nevoie de Reniu. Iar vulcanul Kudriavi din sudul Insulelor Kurile îl ascundeau și-l păstrau pentru noi. Studierea și înțelegerea vulcanilor ne vor ajuta să înțelegem cum putem trăi pe Terra încă sute și mii de ani de acum încolo.

Regiunea Kamchatka a fost inclusă în patrimoniul natural mondial în 1996.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult