Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată cea mai aglomerată insulă din lume. Se întinde pe suprafața a două terenuri de fotbal. „Suntem foarte fericiți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cea mai aglomerată insulă din lume se află în largul coastelor Columbiei și se întinde pe un hectar. Cu alte cuvinte, cam cât suprafața a două terenuri de fotbal.  

Niciunde altundeva nu trăiesc atât de mulți oameni într-un spațiu atât de mic, lucru notat și de cei de la Cartea Recordurilor.

Văzută de sus, Santa Cruz del Islote pare o pată ce se pierde în Marea Caraibilor, dar călătoria de o oră și jumătate de pe continent până acolo este una spectaculoasă.

Philipp Cerfontaine, reporter RTL: „Acesta este singurul hotel de pe insulă. Mai bine zis, e un hostel”.

În ciuda peisajului care te lasă fără cuvinte, condițiile pe micuța insula sunt departe de a fi unele ușor de acceptat.

Samanta Martinez, proprietara hostelului: „Nu există apă potabilă pe insulă. Apa potabilă este o comoară aici. Apa pentru dușuri este disponibilă doar seara, între orele 16:00 și 18:40”.

Citește și
Capre
Insula unde locuiesc mai multe capre decât oameni. Propunerea făcută de primarul acesteia

Peticul de pământ este înțesat de străzi înguste, case mici și foarte mulți oameni. Aproximativ nouă sute de persoane trăiesc pe o suprafață de numai un hectar. Majoritatea își câștigă existența din pescuit. Așezarea are o școală, o mică infirmerie, dar nu și biserică. Ceremoniile religioase au loc în aer liber.

Philipp Cerfontaine, reporter RTL: „Mai există o problemă: pe insulă nu e curent electric. La fiecare colț de stradă există un astfel de generator, dar mă întreb: cum o să dorm în noaptea asta?”.

Într-un salon de înfrumusețare improvizat, doamnele se pregătesc pentru o nuntă. Provocările zilnice nu le deranjează.

Maria Fernanda, locuitoare a insulei: „Nu poți trăi mai relaxat decât aici. Suntem foarte fericiți cu viața de aici”.

Mâncarea și rezervoarele cu apă vin de pe continent. Cât despre necesitatea unei secții de poliție...

Limpidarosa Hidalgo Castillo, locuitoare a insulei: „Nu avem nevoie de polițiști. Suntem o mare familie pe această insulă. Dacă sunt probleme, le rezolvăm între noi. Obișnuiam să avem un primar, dar a fugit”.

Santa Cruz del Islote nu este altceva decât o stâncă uriașă, care, odinioară, era folosită de pescarii care voiau să se odihnească ori să se adăpostească în cazul unei furtuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult