Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunea de pe litoral care este un muzeu în aer liber. Toată lumea vine aici pentru cluburi și discoteci

Costinești este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Constanța. Pe timp de vară devine stațiune și este locul în care mulți români își petrec concediul în fiecare vară.  

Istoria localității este una fascinantă, care se întinde pe mai multe secole, iar plaja de aici este la mare căutare în sezonul estival. Totuși, există câteva obiective și lucruri de făcut în Costinești, în afară de a înota și a sta pe plajă. În plus, viața de noapte este cea care atrage majoritatea turiștilor tineri.

Unde se află și cum ajungi în Costinești

Costinești este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români de pe malul Mării Negre, fiind una dintre cele două sate componente ale comunei Costinești, alături de satul Schitu, care se află la sud.

Stațiunea se găsește la o distanță de 31 de kilometri sud de orașul Constanța, având o altitudine de 10 metri față de nivelul mării și beneficiind de protecția oferită de Capul Tuzla, pe direcția unui curent marin de coastă.

Zona în care este amplasată stațiunea este caracterizată de un liman fluvio-maritim, format la capătul unei văi largi și puțin adânci, având o lungime de 1,5 kilometri și o lățime între 50 și 200 de metri. Cordonul de nisip care a barat valea a creat un cadru natural impresionant, oferind o plajă largă și atrăgătoare turiștilor.

Pentru a ajunge în Costinești, există mai multe opțiuni de transport. Dacă vii cu trenul, în stațiune sunt două gări, Costineși Sat și Costinești Tabără.

De asemena, în stațiune poți ajunge cu autobuzul din Constanța, fiind mai multe curse regulate care leagă gara din oraș de stațiune.

În plus, pentru cei care călătoresc cu mașina proprie, există și posibilitatea de a ajunge în Costinești pe drumul național DN39, care leagă Constanța de Mangalia.

Istoricul localității

Stațiunea Costinești a văzut lumina zilei practic în anul 1949, odată cu apariția primei tabere destinate elevilor.

Dezvoltarea rapidă a stațiunii s-a datorat unui număr din ce în ce mai mare de turiști, în special tineri care își alegeau ca destinație de vacanță taberele de la mare.

Datorită afluxului mare de tineri, Costinești devine în scurt timp „Capitala vacanțelor estivale ale tineretului”.

Zona pe care este amplasată stațiunea Costinești este un loc încărcat de istorie, primele dovezi de locuire datând din epoca fierului.

Istoria propriu-zisă a așezării Costinești începe la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când generalul Emil Costinescu colonizează cu populație germană moșia pe care o deține în zonă, aproape de malul mării.

Noii locuitori ridică pe pământul de la malul mării 48 de gospodării, acest lucru marcând începutul satului Costinești.

O mare parte dintre coloniștii germani părăsesc regiunea în anul 1940, când pleacă în Germania.

Satul este ocupat de locuitori români care continuă dezvoltarea așezării. În anul 1949, odată cu amenajarea unei tabere pentru elevi în zona lacului Costinești, se pun bazele stațiunii.

Stațiunea reînvie la fiecare 1 iunie; atât discotecile, cât și terasele sunt gata să primească turiști dornici de distracție. Te poți plimba pe mare sau pe lac cu hidrobicicleta, skijetul, barca; poți participa la concursurile zilnice pe plajă (fotbal, volei, etc.), plus multe altele.

Atracțiile stațiunii Costinești

Costineștiul nu este doar locul ideal pentu concediul de vară la plajă, ci ascunde numeroase atracții interesante, despre care nu mulți știu.

Sculpturile Muzeului în aer liber

Puțini turiști știu că stațiunea Costinești este un muzeu în aer liber, datorită Uniunii Artiștilor Plastici din România, care și-au expus creațiile chiar aici.

Lucrările unor sculptori contemporani celebri, precum Ion Irimescu, Pavel Codiță, sau Silvia Radu, pot fi admirate în această zonă, oferind o incursiune în lumea artei moderne.

Epava Navei "Evanghelia"

Pe țărmul Costineștiului se găsește epava navei "Evanghelia", amintire a unui accident naval din anii '60. Pentru aventurieri, această epavă poate fi explorată de aproape, oferind o incursiune în istoria maritimă a zonei.

Obeliscul

Obeliscul din Costinești este unul dintre simbolurile stațiunii și un punct de atracție important pentru turiști. Înalt de aproape 20 de metri și amplasat strategic, este locul perfect pentru a admira peisajul maritim și pentru a imortaliza momente unice pe malul mării.

Cluburile din Costinești

Pentru cei dornici de distracție și petreceri, Costinești oferă o varietate de cluburi și localuri de noapte. De la Ring la Clubul Tineretului și Panoramic Club, Costineștiul nu doarme niciodată vara.

Parcul de distracții

Dacă ajungi în Costinești, nu rata parcul de distracții. De la mașinuțe, hidrobicicleta pe lac, tiroliană și multe altele, acest parc este ideal pentru puțină aventură și distracție.

Cazare

Cu o capacitate de cazare de peste 60.000 de locuri, Costineștiul oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru turiști. De la hoteluri și vile până la bungalow-uri și campinguri, există ceva potrivit pentru fiecare preferință și buget.

Tarifele practicate la cazare sunt destul de accesibile în comparație cu alte stațiuni, ceea ce face din Costinești o destinație atractivă pentru tineri.

În ultimii ani, s-au construit multe vile și pensiuni moderne, care oferă servicii de calitate și confort. Unele dintre acestea au camere special amenajate pentru tineri, cu mai multe paturi și tarife foarte accesibile.

În plus, există și posibilitatea de a închiria camere la particulari. Practic, dacă vrei doar să dormi și să faci un duș, acestea sunt opțiunile perfecte și accesibile.

Dintre hotelurile cele mai renumite din Costinești se numără Hotelul Forum, situat pe malul mării și Complexul Vox Maris, un complex de lux care oferă servicii de înaltă calitate și facilități moderne.

Indiferent de preferințele și bugetul pe care îl ai la dispoziție, vei găsi cu siguranță o opțiune de cazare potrivită în Costinești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult