Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Conceptul de all inclusive se schimbă în Bulgaria. Cu ce a fost înlocuit bufetul suedez

Românii s-au relaxat în faţa pandemiei, îşi doresc să călătorească însă vor fi foarte preocupaţi de siguranţă, motiv pentru care bulgarii au adaptat conceptul de all-inclusive, potrivit unei agenţii specializate în vacanţe pe litoral în Bulgaria şi Grecia

"Românii s-au relaxat în faţa pandemiei. Acum sunt mai mult preocupaţi de aspecte financiare şi de măsuri de siguranţă luate de hoteluri. Dar cu siguranţă îşi doresc să călătorească în 2020. Aceasta ne arată numărul de telefoane pe care îl primim la agenţie şi turiştii care au ales să-şi amâne vacanţa tot în 2020", a declarat Sebastian Constantinescu, administratorul agenţiei Travel Planner, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, turiştii sunt foarte preocupaţi de siguranţă şi vor pune mare accent pe calitatea serviciilor şi pe distanţarea pe plajă şi în unităţile de cazare, spre deosebire de anii trecuţi în care turiştii puneau accentul pe bugetul de călătorie.

"Pornind de la această premisă, anul acesta vor fi la mai mare căutare unităţile de cazare de patru şi cinci stele, cu plaje generoase şi amenajări care să păstreze condiţiile de securitate dictate de contextul actual", se precizează în comunicat.

Destinațiile pentru care pot opta românii în 2020

 

Citește și
Plajele au prins viață. Mii de români au venit, chiar și pentru o zi, la mare
Surse: Românii care se întorc din Grecia sau Bulgaria nu vor mai intra în izolare după 15 iunie

Reprezentaţii agenţiei cred că, în 2020, românii vor evita vacanţele cu avionul chiar dacă se deschide traficul aerian şi vor prefera vacanţe pe litoral, cât mai aproape de casă pentru a ajunge cât mai repede la cei dragi în caz de urgenţă. Se vor lega mai degrabă turismul individual şi destinaţii care să le ofere flexibilitatea transportului pe cont propriu. Astfel, anul acesta se vor alege mai degrabă staţiunile din nordul Bulgariei, insulele din nordul Greciei şi plaja din Turcia cu ieşire la Marea Egee.

"Litoralul bulgăresc a fost în ultimii ani prima opţiune externă de concediu a românilor. Aceasta pentru că staţiunile bulgăreşti oferă condiţii de vacanţă la un raport calitate preţ foarte bun. Faptul că industria ospitalităţii este dezvoltată în Bulgaria o arată inclusiv ponderea turismului din PIB-ul ţării vecine, de 11%. Prima recomandare de vacanţă în Bulgaria în 2020 o reprezintă staţiunile din nordul Mării Negre", se mai arată în documentul citat.

Touroperatorul arată, în context, că un argument important pentru a alege vacanţa în Bulgaria este faptul că această ţară a ţinut foarte bine sub control pandemia în condiţiile în care a avut mai puţin de 2.500 de cazuri confirmate şi doar 130 de morţi.

Staţiunile recomandate sunt Obzor, Albena, Balcic, Varna sau Sunny Beach, care se află la o distanţă de maximum 3 ore de condus faţă de Bucureşti, iar hotelurile de pe plajă sunt bine amenajate în contextul actual. În aceste staţiuni se găsesc hoteluri cu acces la plajă pentru familii şi care au spaţiu generos ce permite distanţarea.

Conceptul de all inclusive se schimbă în Bulgaria

 

"Hotelierii din Bulgaria au luat deja măsuri pentru a răsplăti turiştii cu vacanţe relaxante, implementând în acelaşi timp măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-COV-2. Astfel, reprezentanţii unităţilor de cazare din Bulgaria au luat măsuri temeinice, dar foarte discrete, astfel încât clientul să se bucure de vacanţă. Renumitul meniu de bufet suedez specific conceptului all inclusive în Bulgaria este înlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă, conceput astfel încât turistul să aibă minimă interacţiune cu personalul de servire. Accesul în săli va fi diferit organizat, dar din consideraţie pentru turişti astfel încât aceştia să nu simtă restricţiile. Turiştii vor fi organizaţi în mai multe serii. Există un mare avantaj: turistul va fi servit şi va avea suficient spaţiu personal, revenind spre conceptul tradiţional de relaxare", subliniază comunicatul.

De asemenea, în 2020 hotelurile din Bulgaria nu mai au voie să ocupe spaţiile de cazare integral pentru a asigura spaţiul de siguranţă pentru turişti iar fiecare turist va primi la sosire un kit care conţine dezinfectant, măşti şi mănuşi de unică folosinţă.

Check in-ul va fi organizat astfel încât să permită distanţarea şi se va realiza numai după ora 14:00 iar check-out-ul înainte de ora 10.00 - 11.00 pentru ca personalul să aibă timp să facă curat şi să igienizeze.

Dezinfecţia suprafeţelor din zonele publice se face din oră în oră. De asemenea, turiştii vor primi produse de igienă care să le asigura confortul că îşi igienizează spaţiul, personalul fiind oricum angajat pentru a păstra curăţenia optimă.

Animaţia pentru adulţi şi copii va avea loc doar în aer liber (accesul la locuri de joacă sau sălile de activităţi va fi restricţionat).

Piscinele exterioare vor rămâne deschise publicului, dar şezlongurile şi umbreluţele vor fi amplasate la distanţe mai mari. Similar, pe plajă şezlongurile vor fi distanţate.

Grecia, o altă opţiune pentru turişti

 

Grecia a înregistrat mai puţin de 3.000 de cazuri confirmate şi sub 200 de decese. Procedura implementată în Grecia pentru siguranţa populaţiei a fost chiar un model de bune practici pe durata "lock down", arată Travel Planner.

"Staţiunile din nordul Greciei vor fi, de asemenea, alese pe criteriul distanţei faţă de România. Turiştii românii vor selecta în această an mai degrabă nordul Greciei, Thassos, Kavala sau Halkidiki. Pentru că au existat măsuri de organizare foarte bune la nivel guvernamental, inclusiv hotelurile şi pensiunile locale au răspuns cu responsabilitate pentru păstrarea unui climat sigur pentru turiştii care urmează să vină în 2020 în vacanţă", se arată în comunicatul agenţiei de turism.

Oferte fără reduceri în 2020

 

Pe de altă parte, documentul atrage atenţia asupra faptului că în 2020 reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative.

"Anul acesta este unul dificil atât pentru turişti, dar mai ales pentru hotelieri. Din punct de vedere financiar domeniul turismului a fost cel mai afectat, unităţile de cazare fiind închise pe durata măsurilor de urgenţă, inclusiv în prezent. În acelaşi timp, în noul context de sănătate, reprezentaţii hotelurilor sunt obligaţi să investească sume importante pentru a asigura confortul turiştilor şi a minimiza riscul răspândirii SARS COV 2. Dacă anii precedenţi turiştii se bucurau de oferte last minutes, în 2020 reducerile la ofertele de cazare vor fi rare şi nesemnificative", menţionează sursa.

O preocupare a turiştilor care sună la agenţii este obligativitatea deschiderii unui paşaport de sănătate la trecerea graniţei. În acest moment nu există o astfel de informare oficială însă pentru a urmări detaliile de traversare a graniţelor, reprezentanţii Travel Planner recomandă turiştilor să urmărească periodic website-ul Ministerului Afacerilor de Externe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult