Cele mai romantice locuri din București. Unde să-ți scoți partenerul pentru o plimbare memorabilă
Galerie foto
Pentru cei care vor să petreacă o seară romantică în oraș, există numeroase locuri fermecătoare în București care pot transforma o întâlnire într-o experiență de neuitat.
Pentru un moment romantic alături de persoana iubită, nu trebuie să faceți planuri prea amănunțite. În București sunt o mulțime de cafenele și patiserii cochete, unde vă puteți savura împreună o cafea sau o prăjitură într-o atmosferă fermecătoare.
De asemenea, pentru cei care doresc să petreacă o seară de neuitat într-un cadru special, restaurantele din București oferă meniuri pentru toate gusturile, fie că este vorba despre fast-food, mâncare italienească sau preparate „fine dining”.
Cele mai romantice parcuri din BucureștiParcul Cișmigiu
Parcul Cișmigiu este una dintre destinațiile preferate ale îndrăgostiților, cu aleile sale pitorești și cu atmosfera boemă a Bucureștiului de altă dată. O plimbare romantică prin acest parc în miezul zilei sau, de ce nu, chiar sub lumina lunii, poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă încărca de energie bună de Ziua Îndrăgostiților.
Povestea acestui parc începe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, grădina Cișmigiu fiind cea mai veche grădină publică din București. Parcul a găzduit pe vremuri (1780) două cișmele, una fiind ridicată pe locul unde este astăzi grădina dinspre strada Știrbei Vodă. Numele parcului a fost dat de meseria celui care avea grijă de ceea ce se înțelegea pe atunci a fi aprovizionarea cu apă a orașului – „marele cișmigiu” - respectiv, de cele două cișmele de apă construite aici la ordinul lui Alexandru Ipsilanti, domnul Ţării Româneşti.
Cișmigiul a căpătat o altă importanță în 1830, când generalul Pavel Kiseleff și-a dorit ca în centrul orașului să fie amenajată o grădină publică. S-a întâmplat abia în timpul domniei lui Gheorghe Bibescu, în 1847, când a fost chemat grădinarul peisagist Wilhelm Mayer, fostul director al Grădinilor Imperiale din Viena.
Cel mai important an pentru transformarea grădinii a fost 1852, când au început lucrările de înfrumusețare, încheiate doi ani mai târziu. În 1854 s-a inaugurat, oficial, grădina Cișmegiu.
Dacă optați pentru o plimbare în Cișmigiu aveți posibilitatea să admirați Rotonda Scriitorilor, amenajată în 1943, unde sunt expuse numeroase busturi ale marilor scriitori români.
Pe o altă alee se găsește monumentul de marmură pentru cinstirea soldaților francezi din primul război mondial.
Treptele de piatră de la Rondul Roman sunt, de asemenea, printre cele mai vizitate locuri din parc, iar podurile care traversează tot parcul sunt preferatele turiștilor pentru poze, scrie umblu-teleleu.ro.
În Grădina Cișmigiului există un loc special, La Cetate, unde se află ruinele unei mănăstiri construite de logofătul Văcărescu în 1756, din incinta căreia pornea un tunel secret care lega Palatul Crețulescu de malul plin de ascunzișuri al Dâmboviței. Locul este perfect, de asemenea, pentru poze, fiind ales de mulți miri care vor o ședință foto în ziua nunții.
Grădina Botanică
Grădina Botanică este unul dintre locurile bune din București perfecte pentru a petrece Ziua Îndrăgostiților. Cunoscută și sub denumirea de Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București, a fost fondată în 1860 și se întinde pe o suprafață de aproximativ 17,5 hectare.
Grădina Botanică din București găzduiește o colecție impresionantă de plante, fiind împărțită în mai multe sectoare. Situată în cartierul Cotroceni, Grădina Botanică este compusă dintr-o expoziție în aer liber, sere și un muzeu.
Unul dintre punctele de atracție ale grădinii este Palmieratul, o seră construită în stil Art Nouveau care adăpostește colecții de palmieri, banane, ficuși și alte specii tropicale și subtropicale.
Deși are rolul ei este de studiu și cercetare, Grădina Botanică este un loc popular printre tinerii care își doresc să aibă o experiență specială de Ziua Îndrăgostiților, fiind un spațiu verde important în București, ideal pentru plimbări, fotografii și momente de liniște.
Fondată în secolul al XIX-lea sub numele de „Grădina Botanică a Școlii de Medicină și Farmacie”, grădina era destinată inițial exclusiv studenților care cercetează domeniul botanic.
Numele din prezent – Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” – a fost dat de botanistul român care, în 1884, a preluat conducerea grădinii. Pe măsură ce au trecut anii, grădina s-a dezvoltat continuu, devenind unul dintre cele mai importante centre de conservare a biodiversității vegetale din România. Ea
Grădina Botanică este un loc popular pentru turiștii iubitori de natură, dar și pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru pitoresc în inima orașului București. Este un loc de întâlnire pentru pasionații de plante și un refugiu urban în care vizitatorii pot descoperi frumusețea și diversitatea lumii vegetale.
Parcul Herăstrău
Situat în partea de nord a Capitalei, Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai vizitate și apreciate parcuri din București. Cu o istorie bogată și fascinantă, acest parc impresionant se întinde pe malul nordic al lacului Herăstrău și a fost ridicat în anul 1936, într-o zonă în care, pe vremuri, se afla o mlaștină.
Istoria sa începe, de fapt, la începutul secolului al XIX-lea, când bucureștenii, îmbrăcați la patru ace, veneau pentru a se plimba pe malul lacului. Abia la începutul secolului al XX-lea au început lucrările de amenajare ale locului care astăzi este cunoscut pentru multitudinea de restaurante și terase de lux.
Parcul a fost conceput pentru a oferi locuitorilor orașului un spațiu verde generos, în care să se bucure de natură și de activități în aer liber. În timp, Parcul Herăstrău a devenit unul dintre cele mai iubite locuri de relaxare și recreere din București, atrăgând atât localnici, cât și turiști.
Cu trecerea anilor, parcul a devenit un simbol al orașului București, un loc în care se întâlnesc istoria, natura și viața urbană. Zona este perfectă pentru a petrece timp frumos alături de persoana iubită, fie că alegeți să faceți o simplă plimbare în jurul lacului, să vă plimbați cu hidrobicicleta sau cu caiacul, ori să luați cina la unul din localurile de lux din parc.
Străzi și cartiere plăcute de plimbareStrada Arthur Verona
În fiecare an, de Street Delivery, strada Arthur Verona își schimbă culoarea și picturile, fiind unul dintre cele mai vizitate și fotografiate locuri din Capitală.
Un loc minunat din București pentru a face fotografii, dar și pentru o plimbare placută, Arthur Verona se află la doi pași este Parcul Icoanei și se numără printre cele mai frumoase străzi din București.
Strada Siriului
În cartierul Aviației, pe strada Siriului, se află o clădire unică în București. Colorată și pictată în stilul artistului austriac Friedensreich Hundertwasser, acest spațiu de birouri a devenit în timp o atracție foarte fotografiată din București, conform travelista.ro.
Casa Maură din cartierul Armenesc
Casa Maură, cunoscută drept Casa Olandeză, este unică în București și poate fi admirată pe strada Corbeni din cartierul Armenesc, în apropiere de Foișorul de Foc. Inspirată din arhitectura renascentistă olandeză, casa îmbină elemente flamande, maure și neobizantine, ceea ce o face un imobil-unicat din Capitală, cu o fațadă hipnotizantă, plină de cărămidă și plăci smălțuite. Volumetria clădirii e și ea remarcabilă, scrie bucuresticitynews.ro.
Pasajele de pe Calea VictorieiMai puțin cunoscute, pasajele de pe Calea Victoriei sunt obligatoriu de vizitat dacă de Ziua Îndrăgostiților alegeți să faceți o plimbare în zona centrală a orașului.
Pasajul Macca-Villacrosse are doua ramuri - Macca si Villacrosse – și avea pe vremuri scopul de a face legătura între cea mai circulată strada a Bucureștiului, adică Calea Victoriei, și strada Lipscani, unde se află Banca Națională a României.
Pasajul Macca-Villacrosse a fost cândva sediul primei burse de valori din București, iar în anii regimului socialist pasajul era cunoscut sub denumirea de pasajul Bijuteria, după numele magazinului cu același nume de pe Calea Victoriei.
După 1989, pasajul și-a reluat numele inițial de Macca-Villacrosse si a fost redat vechilor proprietari. În locul micilor magazine care existau aici s-au instalat diferite restaurante, cafenele și baruri unde se servește sisha.
Un alt loc cunoscut în București care merită vizitat este Pasajul Victoria, cunoscut astăzi și ca Strada cu Umbreluțe, care te întâmpină chiar de la intrarea din Calea Victoriei, din fața Palatului Telefoanelor, cu o mulțime de umbrele colorate