Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai frumoase locuri de vacanță pe litoral din Europa. Ce destinație se află pe primul loc

Valencia este printre stațiunile preferate de turiști, arată cifrele adunate de la mai multe agenții turistice care au cerut celor peste 3.500 de membri să evalueze experiențele lor din orașele de coastă din Europa, scrie The Sun.

Locațiile au fost marcate pe 12 criterii separate, inclusiv calitatea plajelor, a falezelor și a porturilor de agrement, atractivitatea, mâncarea și băutura și raportul calitate-preț.

Orașul-port spaniol Valencia s-a clasat în fruntea topurilor cu un scor impresionant de destinație de 91%.

Vizitatorii au evaluat plajele orașului cu cinci stele din cinci și a fost singura destinație spaniolă din sondaj care a obținut note maxime pentru raportul calitate-preț.

Veneția și Porto  

La egalitate pe locul doi, cu scoruri la destinație de 88%, au fost Veneția și Porto.

În timp ce primul a atras critici pentru prețurile sale mari și aglomerație, vizitatorii au fost totuși captivați de priveliștile „magice” și de arhitectura unică.

A fost evaluat cu cinci stele pentru atractivitatea sa și pentru atracțiile sale turistice, care includ celebra Piață San Marco, Palatul Dogilor și posibilitatea de a explora canalele orașului cu gondola.

Între timp, cel de-al doilea oraș al Portugaliei ca dimensiune a fost descris ca fiind „pitoresc” de respondenți și a fost evaluat cu cinci stele pentru portul de agrement, prietenie și raportul calitate-preț.

Nerja și Estepona  

Printre destinațiile cu scoruri ridicate de pe Costa del Sol s-au numărat Nerja (83%), un oraș mic, cu clădiri văruite în alb, cocoțat pe stâncă, și Estepona (82%).

Lăudată pentru „orașul său vechi nealterat”, Estepona a fost distinsă cu cinci stele pentru promenada mărginită de palmieri și liniște, o caracteristică care nu este întotdeauna asociată cu Costa del Sol.

Tavira  

Tavira, din Algarve, Portugalia sa situat pe locul trei în general, cu un scor de destinație de 87%.

Descris de un călător drept „frumos și nealterat”, respondenții l-au evaluat cu cinci stele pentru portul de agrement, raportul calitate-preț, prietenia, pacea și liniștea și siguranța.

De asemenea, a obținut patru stele pentru atractivitatea, calitatea atracțiilor sale turistice și mâncarea și băutura, mulți respondenți lăudând „restaurantele excelente”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult