Cea mai nouă atracție de pe pe Valea Avrigului este o casă invers. Pare căzută din cer
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cea mai nouă atracție este o casă ... căzută parcă din cer. Are acoperișul înfipt în pâmânt, podeaua în sus, iar mobila stă ... pe tavan. Iar la câțiva kilometri distanță, spre poalele munților Făgăraș, vă așteaptă o familie de ciute și cerbi, tare prietenoși.
Cand ajungi în zonă e imposibil să nu-ți atragă atenția o anumită casă. Este nouă, mare și... cazută parcă din cer. Gravitația i-a dat mult de furca celui care a construit-o.
Leopold Klingeis, antreprenor local: “Trebuie să gândești totul invers, mai ales centrul de greutate. Nu ne-a fost foarte simplu. Cu ingineri buni de rezistență, mai multe echipe au ajutat să finalizăm proiectul ăsta”. Și pe interior toate sunt toate de-a-ndoaselea: canapeaua, dulapurile, masa, farfuriile până și cerealele din bol, toate sunt "pe invers".
George Farcaș, meșter: „Toată lumea e obișnuită să lucreze cu capul normal, aici tebuie să calculezi și cum vine sucit”. Casa nu e deloc una modestă, are peste 200 de metri pătrați. Primii curioșii i-au trecut deja pragul. Turist: “Foarte ciudat, mai ales că nu ne întâlnim în fiecare zi cu astfel de case”.
Alt vizitator: „Cel mai interesant loc din ea este bucătăria pentru mine”.
În jurul acestei case va fi organizat în următoarele luni un parc tematic, pentru copii. Va avea terenuri de joacă și o pădure fermecată, cu făpturi din povești. În apropiere va fi construit și un restaurant.
O familie de ciute blâne și un cerb, în Poiana NeamțuluiOdată ce valea se îngustează, găsim ascunsă în padure Poiana Neamțului. Gazda are ajutoare printre făpturile locului: o familie de ciute blâne și un cerb.
Dan Stoica, ghid fermă: “Primăvara când dă căldura, când se topește minunata zăpadă ce o avem aici, toți cerbii din specia aceasta își leapădă coarnele. Foarte rapid se vindecă și în câteva zile începe rapid noua generație de coarne să crească”.
În timp ce căprioarele culeg din palmă grăunțe, Vili - cerbul cel mândru - le dă târcoale oaspeților.
Dan Stoica, ghid fermă: “Pentru cei ce nu știu, boncănitul este de fapt un grohăit, un muget prin care masculul dominant vrea să impresioneze femelele să vină în cârdul lui”.
În acestă vale plină de farmec găsiți peste 60 de pensiuni, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele: o cameră dublă cu mic dejun inclus costă si 120 de lei. Puteți face plimbări pe jos sau călare, în timp ce vă bucurați de natură. Oamenii locului. experiențele și aerul curat vă vor convinge să reveniți, indiferent de anotimp.