Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai mare galerie de artă stradală din România este în București, pe un pod

Your browser doesn't support HTML5 video.

Podul Aurel Vlaicu din Capitală s-a transformat în cea mai mare galerie de artă stradală din România. 12 dintre cei mai cunoscuți artiști au pictat toți pilonii.

Cei care locuiesc sau lucrează în zonă se opresc aproape zilnic să admire lucrările și să le fotografieze.

Picturile vor rămâne acolo pe tot parcursul anului.

Cea mai mare galerie de artă stradală din România a fost inaugurată de curând într-una dintre cele mai tranzitate zone din cartierul Aviației. Picturile sunt realizate de unii dintre cei mai populari artiști de ”street art” ai momentului și sunt expuse pe o lungime de 750 metri, pe toți pilonii podului Aurel Vlaicu.

Ramona Chirică, curatorul proiectului: ”Am vrut să aducem niște bucurie în această parte a orașului prin culoare, prin forme, prin persoanje simpatice jucăușe, cu care să poarte un dialog vizitatorii și din mașini, și mergând pe jos, cei care vin în fiecare zi aici la serviciu sau locuiesc aici în zonă”.

Citește și
arta
Festival de artă stradală în Timișoara. Copiii, cei mai încântați dintre toți participanții

Doi dintre pilonii podului au fost rezervați pentru tinerii designeri și graficieni care vor să-și expună arta, dar și pentru studenții de la Arte și Arhitectură.

Lucrările pot fi văzute și înțelese mult mai bine prin intermediul unei aplicații gratuite pe care o pot descărca toți cei care vin aici. Utilizatorii au astfel parte o surpriză atât din punct de vedere vizual, cât și audio.

Mădălina Ivașcu, One Night Gallery: ”Vizitatorii pot vedea prin aplicația de realitate augumentată cum arta prinde viață, cum aceste lucrări, în momentul în care sunt scanate, prin aplicația respectivă poți vedea o extensie a lucrării, un video cu sunet. Practic, o continuare. Să-i spunem un scurtmetraj, dacă vrei.”

Un proiect asemănător a fost inițiat de Primăria Sectorului 4 și Asociația Edit pe pilonii podului Mihai Bravu, dar lucrurile nu au fost finalizate, pentru că o parte din pod ține de Primăria Sectorului 3, iar edilii nu au căzut încă de acord.

Picturile au fost realizate de artiștii Dragoș Dumitrașcu și Lucian Hrisav.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult