Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce îi atrage pe turiștii străini în România. Suntem a doua cea mai ieftină destinație din UE. ”Stripteuse gratis?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Viața de noapte și prețurile mici, iată două argumente care conving tot mai mulți străini să ia avionul spre România. Aici vor da pentru mâncare și cazare cu 30-40% mai puțin ca în țările lor sau în destinațiile europene consacrate.  

Potrivit Eurostat, anul trecut, România, Bulgaria și Polonia au avut cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană la alcool, tutun, restaurante și hoteluri.

Câțiva tineri din Grecia vor petrece în Romania o săptămână. Ce au de gând să facă?

”Tineri greci: Să luăm o pauză de la lume. Să o luăm ușor. Reporter: Să o luați ușor? Tineri greci: Daaaa! 1.000 de euro de la cazinou ar fi frumos!".

”Tineri: Cazinou, petreceri, multe lucruri. Reporter: Ce fel de lucruri? Tineri: Lucruri bune!”.

Tot în Centrul Vechi trece și un grup de englezi. Au venit în București pentru petrecerea burlacilor și au atras atenția prin vestimentație.

Citește și
Tarile de jos turism
Industria turismului din Europa este pe cale să îşi revină. Destinațiile europene se pregătesc de valul de turiști

”Turiști: Doar ce am pierdut o petrecere cu striptease, dar e ok, pentru că avem prietene acasă! Ce ne recomanzi în zonă? Stripteuse gratis? Reporter: Scuze, nu știu nicio stripteusă. Turiști: Ohhhh.... O face el, gratis!”.

Doar Bulgaria este mai ieftină decât România

Sunt însă și seniori care ne vizitează în general primăvara și toamna, când temperaturile sunt ceva mai blânde.

Virginia Lungu, agent de turism: ”Tinerii preferă mai mult Bucureștiul pentru că este ofertant din punct de vedere al festivalurilor, al vieții de noapte, dar și litoralul românesc. Seniorii petrec mai puține zile în București, dar mai multe în nordul țării, în centrul țării, zona Transilvaniei se știe este foarte căutată și apreciată din punct de vedere al castelelor, al tradițiilor, al mâncării".

Anul trecut, nivelul preţurilor pentru alcool şi tutun a fost de aproximativ 3,2 ori mai ridicat în Irlanda – cea mai scumpă ţară, faţă de Bulgaria – cea mai ieftină.

România a fost a treia cea mai ieftină. Dacă analizăm prețurile din hoteluri și restaurante, țara noastră se afla pe locul 2, după Bulgaria, tot în categoria țărilor cu cele mai mici prețuri, față de media Uniunii Europene.

”Turist: Este mult mai ieftin decât în Israel. Totul, restaurante, hotel. Reporter: În procente? Turist: 30-40%”.

La polul opus, cel mai ridicat nivel al preţurilor s-a înregistrat în Danemarca, 143% din media Uniunii Europene. Clasamentul este completat de Irlanda și Luxemburg.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult