Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți români au zburat anul acesta în vacanțe peste hotare și unde. Au fost mai mulți ca înainte de pandemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o vară aglomerată pe aeroporturile din întreaga țară. Numai în luna august, aproape 2,8 milioane de pasageri au călătorit cu avionul, mai mulți decât au fost înainte de pandemie.  

În general, au ales țările din spațiul Schengen. De pe aeroporturile din București, de exemplu, cele mai multe decolări, au fost spre Italia, dar au fost căutate și Grecia sau Spania.

Turiste: ”Trebuie să mergi în locuri în care nu ai mai fost. Excursiile acceptabile și ca preț și ca perioadă și ca destinație. S-au adunat toate la un loc și am ales-o pe asta”.

Cuplu: ”În Maldive, am fost în Londra, am fost în Arabia Saudită, în Dubai și locuim în Cipru, deci o vacanță constantă”.

La prânz, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni mulți dintre cei care și-au amânat vacanța în lunile de vară, abia așteptau să plece.

Citește și
turisti straini
Țara noastră a atras aproximativ un milion de turiști, în prima jumătate a anului, care au cheltuit 3 miliarde de lei

”În Madeira. În vacanța, în vacanța mult așteptată. Nu am văzut marea anul acesta, o să văd oceanul”.

”Tenerife. Am vrut ceva mai aparte pentru luna de miere”.

Totuși, Italia a fost în acest an în topul destinațiilor de vacanță cu avionul. De pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și de pe Băneasa au decolat în perioada iunie-august peste 2.100 de curse spre diferite zone din penisulă.

Cu peste 1.300 de zboruri, vacanțele all inclusive oferite de hotelurile și resorturile din Turcia au plasat țara pe locul 2 în topul preferințelor. Pe locul al treilea se află Anglia, cunoscută ca o destinație de business, dar și o țară unde muncește o comunitate mare de români.

Care au fost destinațiile de vacanță preferate ale românilor

Și tot de pe Otopeni, multe dintre zborurile programate în această vară au dus pasagerii în vacanță în Spania, Grecia sau Franța. În total, aproape 2,8 milioane pasageri au tranzitat aeroporturile românești pe parcursul lunii august, potrivit datelor de profil.

Pe cel mai mare aeroport din țară, numai în luna august peste un 1,6 milioane de persoane au călătorit spre diferite destinații din întreaga lume. Și chiar dacă biletele de avion s-au scumpit, numărul pasagerilor a crescut cu 8 la sută față de aceeași lună a anului trecut și cu 14 procente față de perioada similară din 2019, considerat cel mai bun an din industria aviatică.

Din totalul pasagerilor înregistrați pe aeroporturile din România în luna august, 67% au călătorit în spațiul Schengen, arată datele Asociației Aeroporturilor din România.

Cele mai multe avioane, aproape 1.000, care au decolat de pe Otopeni, dar și de pe aeroportul din Băneasa, au mers în Londra. Sper Antalya au zburat 698 de avioane şi spre Istanbul 551 de curse în cele trei luni de vară. Românii au ales în această vară și în Viena, Paris, Roma, Amsterdam sau Tel-Aviv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult