Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Casa memorială „Amza Pellea”, din Băilești, deschisă publicului. Până când poate fi vizitată gratuit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Casa din Băilești, județul Dolj, a regretatului actor Amza Pellea, renovată și deschisă recent publicului, atrage turiști din toată țara.

A fost inaugurată în urmă cu aproximativ o săptămână, chiar în ziua s-au împlinit 93 de ani de la nașterea celui care a dat viață personajului Nea Mărin. Vizitatorii pot vedea recuzită din filmele cu Amza Pellea, dar și o parte dintre obiectele sale personale.

După decenii în care a stat în paragină, casa memorială „Amza Pellea” din Băilești poate fi acum vizitată. În mare parte, obiectele expuse au fost donate de Oana Pellea, fiica regretatului actor.

Gabriel Păduraru, turist: „Ne bucurăm că există un astfel de loc în care să putem să ne regăsim cu el și cu activitatea lui, au fost niște instantanee care nu le văzusem niciodată. Ne pare atât de rău că nu am putut să îl avem mai mult printre noi”.

În cele trei încăperi se află inclusiv obiecte personale, manuscrise sau premii obținute de marele actor. Vizitatorii nu s-au lăsat așteptați.

Citește și
Oana Pellea
Oana Pellea a anunțat că a închis “Casa memorială Amza Pellea” din Băilești

Cosmin Vlad, turist: „Venim din Târgoviște, de pe valea Dâmboviței, am venit pentru ca ne-au plăcut filmele lui Amza Pellea”.

Geanina Vlad, turist: „Inelul și săbiile care au fost primite, brățara și care era inscripționată „Domnica” pe ea, invitația la ce a fost - la film și obiectele personale să trezească un pic amintirea lui”.

În casa de la Băilești, actorul a locuit de la 8 la 14 ani, apoi a plecat la liceu, la Craiova. Renovarea imobilului construit în 1908 a costat 168.000 de euro.

Ovidiu Săpăceanu, curator Casa Memorială Amza Pellea: „Am avut vizitatori chiar și de la Prahova, Călărași, București, Vâlcea, cât și din împrejurimi, cei care sunt mândri că fac parte din zona Olteniei, aproape de orașul nostru Băilești. Majoritatea sunt pasionați mai ales de filmul „Nea Marin Miliardar” și știu replici din film .

Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 9 - 17, iar accesul este gratuit până în luna iulie a acestui an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult