Canyoning, sportul la modă pentru pasionații de aventură. Cât costă o cursă
Your browser doesn't support HTML5 video.
Pentru că au debitele crescute, sunt numai bune pentru rafting dar şi pentru canyoning - un sport care începe să aibă şi la noi din ce în ce mai mulţi fani. Turele sunt organizate de instructori autorizaţi.
Zilele acestea, râul Buzău este plin de bărci pentru că în zonă a plouat mult, iar debitul apei a crescut.
Valeriu Cone: "Prima dată, da, mi-a fost frică, când am văzut că un val mare venea spre noi şi nu ştiam cum să reacţionăm şi ne-a spălat pe faţă şi din tură în tură a devenit din ce în ce mai frumos."
Sânziana Ioan, instructor de rafting: "Este spectaculos, este cu mai multe valuri. Asta este ceea ce ne dorim la rafting, acţiune, valuri şi, desigur, siguranţă!"
Mulţi adepţi are şi canyoningul. Spre deosebire de rafting - unde este nevoie de o barcă - în cazul acestui gen de aventură, lucrurile sunt mult mai simple. Orice rău învolburat de munte se poate transforma ad-hoc în parc de aventura acvatică.
Mihai Mareș, instructor de canyoning "Avem un tobogan de 3 metri care se termină cu o maşină de spălat care te scuipă apoi într-un ditamai bazinul. Este o întoarcere la copilărie, ne jucăm cu angoasele oamenilor mari folosind jocuri de copii mici."
Ana Bujancă: "Senzaţia este super mişto o recomand tuturor să încerce."
Pentru că nimeni să nu se rănească, înainte de cursa turiştii primesc echipament de protecţie şi li se face un instructaj. Apoi, semnează că au înţeles riscurile şi se obligă să respecte indicaţiile.
Reporter: "Nu vă e frică un pic?"
Narcisa Cone: "Ba da! Mie, da!-Fiica sa: Mie nu mi-e frică! O să fac front-flip în apă!"
O tură de rafting sau de canyoning costă 220 de lei de persoană. În această sumă intra transportul până la locul aventurii, echipamentul şi ghidul.