Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campingul unde o noapte ajunge să coste cât una la hotel. Condițiile de care au parte turiștii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sunt tot mai mulţi românii care au prins gustul vacanțelor cu rulota sau cortul, dovadă că locurile de campare sunt pline în această perioadă.

Ca să-i atragă pe turişti, unii dintre administratori le oferă, pe lângă utilităţile obişnuite, acces la piscină, internet şi servicii, de închiriere biciclete. În astfel de condiţii, o noapte într-un camping ajunge să coste cât una la hotel.

De când au descoperit un camping de lângă Făgăraş, soţii Bălan vin aici în fiecare vară. Administratorii locului au grijă să nu le lipsească nimic.  În zonă, există un restaurant, mai multe terese şi o piscină.

Alin Bălan, turist: "Locaţii mai sunt în zona de munte, dar nu cu piscină."

Corina Bălan, turistă: "Ne place foarte tare, ne distrăm. Mai ales copiii se distrează foarte bine. Au loc aici să se dea cu bicicletele, să facă diferite sporturi."

Citește și
casa
Căsuțele în pădure sau în copaci, noile atracții pentru turiștii britanici

Andrei Bălan, turist: "Îmi place că e apă curată şi pot înota."

Reporter: "Şi la rulota cum e?"

Andrei Bălan: "Frumos. Acolo avem linişte, pace, putem să stăm liniştiţi. Nu-i rău."

Acest loc, în schimb, aduce cu grădina bunicilor pentru că a fost amenajat în strânsă legătură cu natura. Pentru cei mici, proprietarii, un român şi soţia lui olandeză, au construit din lemn o casă cu jocuri.

Adri Verhoeven, turist: "Un loc drăguţ de campare cu grupuri sanitare pe care le poţi folosi, curăţenie."

Aurel Rusu, turist: "Este foarte bine organizată treaba cu colectarea selectivă a deşeurilor. Fiecare, pentru sticlă, pentru metal, pentru celelalte deşeuri alimentare."

Turiştii au parte de confort şi în Bran. Aici, două persoane cu rulota şi maşina plătesc pentru o noapte 75 de lei. Cine vrea să folosească maşina de spălat ori să primească o bicicletă plăteşte în plus.

Joseph, turist: "Campingul este frumos, curat."

Constantin Cioceanu, administrator camping: "Funcţionam după modelul unui hotel în aer liber. Acolo avem dormitorul, camere de zi sunt terasele şi pe teren, spălătorul şi toată lumea primeşte 100 de metri pătraţi de pajişte curată."

În ţară sunt câteva sute de locuri de campare, dar nu toate oferă condiţii decente. Clubul rulotiștilor recomandă 77 de zone de camping, 16 zone de off-camping şi 10 pensiuni care pun la dispoziţia oamenilor locuri pentru corturi şi rulote.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult