Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerație infernală pe litoral: ”Bem mult, foarte mult”. Locurile unde consumația minimă e de 1.500 lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

La mare pare că abia a început vacanța. Este cel mai aglomerat weekend din sezon, dovada că foarte multe hoteluri nu mai au nicio cameră liberă.

Sunt pline și cluburile care și-au rezervat mesele cu o lună înainte. Deși este hărmălaie oriunde te uiți, pentru mulți, numărul mare de oameni este doar un semn bun că au ajuns unde trebuie.

La prânz, plaja din Eforie Nord era cotropită, și nici la mare nu se ajungea ușor. Cine a vrut să încerce totuși apa a făcut slalom printre prosoape, șezlonguri și umbrele.

Bărbat: „Aglomerație, super, apa e super, tot e super. Reporter: Vă deranjează această aglomerație? Bărbat: Nu, nu.”

La fel de adevărat este că mulți au grija bugetului.

Citește și
aglomeratie litoral
Peste 200.000 de turiști se bucură de vacanță pe litoral. Care sunt cele mai aglomerate plaje și cât costă o noapte de cazare

Bărbat: „Mâine plecăm, se termină și bănuții. Reporter: Care a fost bugetul de vacanță? Bărbat: Undeva la 400-500 lei pe zi. Reporter: Ce vi se pare că e cel mai scump? Bărbat: Totul. Inclusiv cazare, mâncare, băuturică.”

Au crescut și tarifele pentru închirierea șezlongurilor, care oricum sunt greu de găsit, dar cum vacanța e scurtă, unii refuza să se mai gândească la prețuri.

Bărbat: „O dată pe an venim la mare, deci trebuie să ne facem toate poftele. Nu ținem cont de bani.”

Ce prețuri sunt acum pe litoral

La terasele de pe faleză, acum în vârf de sezon, o pizza costă 35 lei, o shaorma 30 iar o porție mică de hamsii, 10. Dacă vreți un frappe o să dați 20 lei, plus încă 15 pentru o limonadă. Cât despre berea la draft, o găsiți și cu 6, dar și cu 8 lei.

Atmosfera se schimbă radical noaptea. Într-un club din Mamaia mesele au fost rezervate acum o lună. Pentru fiecare, consumația minimă este de 1.500 de lei. O sticlă de șampanie costă 850 de lei, iar una de tărie cel puțin 650.

Băieți: „Ne distrăm când bem mult, foarte mult.”

Iar dacă pentru unii vacanța este pe sfârșite, alții abia acum își fac bagajele.

Ana Maria Tudoran, reprezentantul unui hotel: „Ultimele rezervări au fost făcute chiar astăzi. Hotelul este 100% ocupat”

Potrivit patronatelor din domeniul ospitalității în acest weekend pe litoral sunt 200.000 de turiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult