Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început sezonul estival, dar obiectivele turistice din Constanța sunt închise. „Aș vrea să vă dau banii, dar nu am unde”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși pe litoral a început sezonul estival, multe dintre obiectivele turistice ale orașului Constanța rămân închise.

Se fac lucrări de renovare și restaurare începute cu mult timp în urmă și care în buna noastră tradiție nu vor fi gata până la finalul verii.

Asta înseamnă că turiștii nu vor putea vizita acvariul, Edificiul Roman sau cazinoul.

Faleza cazinoului din Constanța este locul preferat de promenadă al turiștilor. Doar că în afară de priveliștea spre mare și spre clădirea încă în renovare, nu au ce vedea. Peste drum de cazinou este acvariul, închis și acesta.

Bărbat: „Aș fi vrut să merg, de aia am și venit 200 și ceva de kilometri”.

Citește și
Mugur Isarescu, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciuca
Ajutor nesperat de la BNR pentru acoperirea găurii bugetare a guvernului Ciolacu. Suma virată de banca centrală

Reporter: Și l-ați găsit?

Bărbat: „Închis, asta e”.

Bărbat: „L-am mai văzut și am fi dorit să-l mai vedem, dar asta e”.

Acum mai bine de un an, o bucată din tavan s-a desprins și a căzut lângă un grup de turiști. De atunci, publicul nu a mai avut acces.

Abia după realizarea acestei expertize ar trebui să înceapă și lucrările de reparații.

La câteva sute de metri, în centrul vechi al orașului, au zăvor Muzeul de Istorie și Arheologie și Edificiul Roman. Muzeul doar parțial, dar din august va fi ferecat pentru renovare.

La Edificiul Roman cu mozaic lucrările au început acum mai bine de un an. Restauratorii italieni susțin că sunt gata în proporție de peste 95 la sută, doar ca Ministerul Culturii a cerut și un sistem de climatizare.

Davide Corvetti, reprezentant antreprenor: „Până în septembrie nu cred că va fi gata lucrarea sută la sută, dar suntem în grafic”.

Carlo Chinallato, restaurator: „Acum facem ultimele operații de retușare cromatică a mozaicului pentru a-l face vizibil vizitatorilor și cercetătorilor”.

Diana Slav, ghid turistic: „Acvariul, nu avem nicio promisiune acolo. Edificiul Roman cu mozaic unde ultima estimare rămâne în septembrie, dar nu au zis-o cu optimism. Muzeul de Istorie se va închide complet și nici Mormântul Hipogeu mă bucur s-a reabilitat, dar încă nu a fost dat în folosință publică. Exact așa s-a exprimat un turist: eu aș vrea să-mi las banii la voi, dar nu prea am unde”.

Turiștii pot merge în schimb până la Cetatea Histria, aflată la aproximativ 50 de kilometri de Constanța. Potrivit istoricilor, cel mai vechi oraș atestat din antichitate pe teritoriul României este o minune arheologică. Complexul muzeal a fost redeschis recent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult