Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinematografele de cartier din Timișoara, readuse la viață. Ce „transformări” au mai făcut autoritățile în oraș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cinematografele de cartier ajunse o ruină au primit o nouă șansă la Timișoara. Titlul de „Capitală Europeană a Culturii” a mobilizat autoritățile, care au început reabilitarea a cinci săli de proiecție.

Una dintre ele găzduiește deja 15 festivaluri de film. Între timp, în această săptămână, la Timișoara debutează și bienala de artă contemporană, devenită un reper internațional. Şi nu doar cinematografele se transformă în Timișoara.

Este și cazul fostei cazarme a Vienei, „Cazarma U” cum o cunosc timişorenii, o construcţie impresionantă din centrul oraşului din timpul imperiului Habsburgic care stătea însă abandonată de ani de zile.

Acum s-a transformat într-un spaţiu neconvenţional pentru expoziţii. 70 de sculptori îşi vor aduce aici lucrările, prin rotaţie, până la finalul anului. Iar succesul evenimentelor incluse în Capitala Culturală se reflectă şi în domeniul hotelier.

De pildă, la final de săptămână, e aproape imposibil să găsiți o cameră la hotel și asta pentru că rezervările pe termen mediu au crescut cu câteva zeci de procente. Iar în restaurante sau cafenele întâlnim tot mai des turişti din Marea Britanie, Italia sau Germania.

Citește și
Codru urban garden
Se deschide CODRU Urban Garden în cadrul Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult