Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinurile anti-Covid-19 ar putea fi administrate în viitor sub formă de pastile. Ce spune un profesor de la Oxford

Vaccinurile anti-Covid-19 ar putea fi administrate sub formă de pilule în viitor, potrivit unui om de știință de la Universitatea din Oxford.

 

Profesorul susține că există beneficii ale administrării vaccinurilor sub formă de spray-uri nazale sau tablete, transmite standard.co.uk.

„După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator. Avem vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor”, a mai spus profesorul.

Cu toate acestea, el a avertizat că va fi nevoie de timp pentru ca aceste vaccinuri să fie dezvoltate sub această formă.

Citește și
vaccin
O nouă tranșă de vaccinuri AstraZeneca ajunge în țară. Cum sunt distribuite dozele

„Ambele abordări, pe care începem să le evaluăm, vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate. Vor trebui testate pentru siguranță și apoi și pentru eficacitate. Răspunsurile imune care vor fi generate de ambele abordări vor fi puțin diferite de ceea ce obținem de la o injecție intramusculară, dar ar putea avea avantaje mari", a adăugat acesta.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult