Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un asteroid ''potenţial periculos'' se apropie de Pământ. Anunțul făcut de NASA

Asteroidul 2002 AJ129 va trece foarte aproape de Pământ, chiar cand în SUA are loc unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive, gala Super Bowl.

Asteroidul are o circumferință de 1,2 kilometri, fiind aproape la fel de mare precum Parcul Hyde din Londra (1,4 kilometri), astfel că dacă ar lovi Pământul s-ar produce o mare catastrofă.

Din acest motiv, AJ129 se află sub supravegherea NASA încă de când a fost descoperit, adică din 2002, fiind clasificat drept un ”asteroid potențial periculos”, potrivit publicației britanice Express.

Acest corp ceresc a fost poreclit ”Asteroidul Super Bowl” pentru că apropierea lui de Pământ coincide cu gala Super Bowl care are loc pe 4 februarie.

NASA a anunțat că nu trebuie să ne îngrijorăm, ”deoarece nu prezintă o amenințare de coliziune cu planeta noastră în viitorul previzibil”.

Citește și
asteroid
Un asteroid imens va trece destul de aproape de Pământ înainte de Crăciun

”Calculele noastre indică faptul că asteroidul 2002 AJ129 nu are nicio șansă - zero - de coliziune cu Pământul pe 4 februarie sau în orice altă zi în următorii 100 de ani”, spune NASA.

Astfel, distanța de Pământ va fi de cel puțin 10 ori distanța dintre Pământ și Lună - adică aproximativ 4,2 milioane de kilometri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult