Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali şi-au pierdut din eficienţă în faţa variantei Omicron

Mai multe tratamente pe bază de anticorpi de sinteză împotriva COVID-19, printre care şi cel al laboratoarelor Regeneron şi Roche, utilizat în Franţa, şi-au pierdut eficienţa în faţa variantei Omicron a noului coronavirus.

Rezultatele preliminare ale studiilor preclinice asupra eficacităţii anticorpilor monoclonali în faţa variantei Omicron au demonstrat că produsul Ronapreve (dezvoltat de Regeneron alături de laboratoarele Roche) "nu a mai are o activitate semnificativă împotriva variantei Omicron", a anunţat vineri Agenţia franceză de cercetare ANRS/Boli infecţioase emergente, transmite AFP.

Acest medicament combină doi anticorpi de sinteză, "monoclonali" - casirivimab şi imdevimab - şi este administrat printr-o singură injecţie intravenoasă.

Anticorpii de sinteză sunt recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru pacienţii în vârstă sau pentru cei cu sisteme imunitare deficiente.

Testele au arătat, de asemenea, că monoterapia Regdanvimab, a laboratorului Celltrion, precum şi tratamentul pe bază de anticorpi Bamlanivimab/Etesevimab al laboratoarelor Lilly "nu prezintă efecte semnificative împotriva variantei Omicron".

În schimb, alte două astfel de produse deja autorizate în Franţa şi-au păstrat proprietăţile neutralizante şi împotriva noii variante de coronavirus, conform ANRS. Unul dintre aceste produse este monoterapia Xevudy (anticorpi Sotrovimab), dezvoltată de laboratoarele GSK Vir Biotechnology, "care a înregistrat o pierdere moderată a eficienţei".

Această terapie este propusă pentru tratamentul precoce al pacienţilor infectaţi din categoriile de risc de a suferi forme grave de COVID-19.

Celălalt produs este cocktailul terapeutic Evusheld al laboratorului Astrazeneca (combină anticorpii Tixagevimab şi Cilgavimab) care îşi menţine o activitate neutralizantă semnificativă. Acest medicament este propus pentru preîntâmpinarea formelor severe la pacienţii imunodeprimaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult