Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au descoperit medicii chinezi la pacienţii cu coronavirus. "Simptome îngrijorătoare"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Începând cu decembrie 2019, când virusul Covid-19 a apărut în orașul chinez Wuhan și s-a răspândit rapid pe teritoriul Chinei, cercetătorii au urmărit caracteristicile clinice ale pacienților.

Primele cazuri de pneumonie din cauze necunoscute au fost identificate în orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei, la începutul lunii decembrie.

Simptomele apărute în unii pacienți infectați cu virusul Covid-19 au adus aminte de virusul SARS, ceea ce a generat îngrijorare în rândul medicilor chinezi.

Pentru studiul realizat de nejm.org au fost analizați 1.099 pacienți confirmați cu noul coronavirus internați în 552 de spitale din 30 de provincii din China.

Media de vârstă a pacienților din studiu a fost de 47 de ani, dintre care 41,9% erau femei.

Citește și
Spital Wuhan
China a închis primul spital construit în Wuhan în 2 săptămâni. Ce s-a întâmplat cu pacienții

De asemenea, pacienții infectați erau atât din Wuhan, cât și din alte zone ale țării. Dintre non-rezidenții din Wuhan, 72,3% au avut contact direct cu un locuitor din Wuhan, dintre care 31,3% au vizitat personal orașul.

Ce simptome au dezvoltat persoanele infectate  

În 8,9% dintre cazuri, infectarea cu coronavirus a fost confirmată înaintea apariției pneumoniei virale, sau pneumonia virală nu a apărut deloc la pacienții monitorizați.

În ceea ce privește simptomele în rândul pacienților infectați cu coronavirus, cele mai comune au fost febra (43,8% aveau febră în momentul internării și 88,7% au făcut în timpul spitalizării) și tusea (67,8%).

Pentru pacienții monitorizați în studiu, diareea ca rezultat al infectării cu coronavirus a fost un simptom rar (3,8%).

Din observațiile cercetătorilor, perioada medie de incubație în rândul celor 1.099 pacienți a fost de patru zile.

Cum au fost tratați pacienții infectați cu coronavirus

 

Majoritatea pacienților (58%) au primit tratament intravenos cu antibiotic, iar 35,8% au fost tratați cu un antiviral. Terapia cu oxigen a fost administrată pentru 41,3% dintre pacienți, iar ventilarea mecanică a fost necesară pentru 6,1% dintre aceștia.

De asemena, ventilarea mecanică a fost necesară pentru pacienții care prezentau deja afecțiuni mai grave.

De asemenea, perioada medie de spitalizare a fost de 12 zile.

În primele două luni de la izbucnirea epidemiei, Covid-19 s-a răspândit rapid pe teritoriul Chinei și a provocat niveluri variate de îmbolnăvire. Pacienții s-au prezentat deseori la medic fără febră și majoritatea nu aveau anormalități radiologice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult