Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea monstrului preistoric de la Antipa, găsit în Vaslui. A fost distrus la cutremur

Your browser doesn't support HTML5 video.

MIi de copii curioși au răspuns invitației muzeului Antipa care i-a chemat să un elefant dintr-o specie dispărută acum 2 milioane de ani.

Pentru că este cel mai important exponat, vizitatorii au aflat povestea lui și a cercetătorului care i-a descoperit scheletul în Vaslui.

Acesta este "Deinotherium gigantisimum" - sau animal înfricoşător uriaş, descoperit la Vaslui acum 129 de ani de arheologul Gregoriu Ştefănescu. Este un exponat extrem de rar pe care puţine muzee din lume îl au.

10 februarie este ziua de naştere a celui care l-a găsit, iar reprezentanţii muzeului Antipa au ţinut să-i mulţumească pentru descoperirea nepreţuită. Vizitatorii au primit şi un dar care să le amintească de ziua specială de la muzeu.

Copil: Nu îmi e frică de schelet.

Citește și
Megafauna
Descoperirea cercetătorilor despre o specie de rinocer denumită "Unicornul Siberian"

Deşi scheletul se afla expus în muzeu de atâta timp, puţini îi ştiu povestea.

Femeie: Nu ştiam că acest schelet a fost descoperit la noi.

La cutremurul din '77, structura s-a prăbuşit, iar specialiştii au lucrat 34 de săptămâni ca să o refacă.

Nu doar Muzeul Antipa pregăteşte în perioada următoare evenimente speciale. Pe 27 februarie, la Muzeul Ţăranului Român începe sărbătoarea Mărţişorului, un târg la care vor fi invitaţi meşteri populari.

Iar Muzeul Naţional de artă îi invită pe copii să se înscrie până pe 11 februarie la atelierele Marii Uniri, în cadrul cărora vor învăţa cum au fost realizate marile opere, într-o manieră care să le trezească interesul şi sensibilitatea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult