Kermlinul a prezentat racheta nucleară care îi va duce pe ruşi pe Marte
Galerie foto
Naveta s-ar afla deja în dezvoltare la Centrul de Cercetare Keldysh şi are potenţialul de a revoluţiona călătoria în spaţiu.
"Astăzi, Centrul de Cercetare Keldysh lucrează la dezvoltarea unei nave echipate cu două motoare nucleare - o nouă clasă de unităţi nucleare, care, pentru a opera, nu are nevoie nici de lumina soarelui, nici de baterii solare", a precizat purtătorul de cuvânt al Roscosmos, citat de The Sun.
Foto: O rachetă Long March-3B decolează de pe cosmodromul din provincia chineză Sichuan
Tehnologiile utilizate în momentul de faţă pentru deplasarea în spaţiu sunt ori rachetele chimice, ori motoarele electrice de putere mică bazate pe energie solară. Amândouă modalităţile fiind lente, ţinând cont că un drum pe ruta Pământ - Marte poate dura între 128 şi 333 de zile.
Foto: Conceptul navei spațiale rusești (Sursă: TV Roscosmos)
"O persoană nu ar trebui să stea în spaţiu mai mult de un an", a declarat directorul Centrului de Cercetare Keldysh. Vladimir Koshlakov.
"Această tehnologie are o semnificaţie specială pentru zborurile interplanetare şi pentru cercetarea planetelor îndepărtate", a completat el.
Foto: Conceptul navei spațiale rusești (Sursă: TV Roscosmos)
Agenţia rusă nu a spus, însă, şi când ar urma să fie lansată o astfel de navă. Deocamdată rachetele cu propulsie nucleară au fost doar concepute şi testate.
Roscosmos nu este singura agenție spațială care are în dezvoltare un astfel de proiect, și NASA având intenția de a construi nava spațială Copernicus, de asemenea pe bază de propulsie nucleară.
Foto: Conceptul navei spațiale Copernicus
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!