Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Calculatorul care le arată oamenilor care sunt șansele să moară din cauza COVID-19

Cercetătorii britanici au elaborat primul calculator care avertizează persoanele cu privire la cât de predispuse sunt să moară din cauza noului coronavirus.

Experții au mai adăugat că în Marea Britanie sunt peste opt milioane de persoane care prezintă un risc ridicat și care ar trebui să rămână în case, în timpul măsurilor impuse, transmite The Sun.

„Calculatorul nostru este primul care le oferă medicilor, experților din sănătate și populației șansa de a vedea cât de predispuși sunt în fața acestui virus. Este un dispozitiv nou, iar planul este de a continua să-l simplificăm, pentru a putea fi folosit de publicul larg. Folosind aceste date, în contextul mai multor scenarii diferite, descoperirile noastre arată că riscul de mortalitate pentru aceste grupuri vulnerabile crește semnificativ și ar putea duce la mii de decese care ar fi putut fi evitate”, a mai spus un specialist.

Acest calculator funcționează pe baza informațiilor referitoare la condiții medicale preexistente, sex și vârstă, prezintă The Independent.

De asemenea, tot ei au mai transmis că protejarea persoanelor vulnerabile ar trebui să fie o prioritate, pentru a menține decesele sub control. Totodată, potrivit specialiștilor, numărul deceselor din Marea Britanie poate crește dacă restricțiile sunt relaxate prea repede.

Citește și
A intrat în vigoare ordinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19 la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Ce prevede
A intrat în vigoare ordinul pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19 la examenele de Evaluare și Bacalaureat. Ce prevede

Cercetătorii avertizează că riscul de deces în rândul persoanelor cu afecțiuni de sănătate - cum ar fi boli de inimă sau diabet - este de cinci ori mai mare decât în ​​cazul persoanelor sănătoase.

Site-ul unde puteți verifica cât de predisuși sunteți poate fi consultat AICI.

În anumite intervale de timp, acesta nu funcționează, fiind suprasolicitat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult