ONU: O dietă vegetariană poate ajuta în lupta cu încălzirea globală
Potrivit specialiștilor, citați de BBC, consumul mare de carne și producția de lactate din Occident accelerează încălzirea globală.
Într-un raport de specialitate, aceștia explică însă că nu cer tuturor să devină vegani sau vegetarieni, ci susțin că mai mulți oameni ar putea fi hrăniți folosind mai puțin pământ, dacă aceștia ar mai reduce din cantitatea de carne consumată. ,,Noi nu le spunem oamenilor să nu mai mânânce carne. În unele locuri, unii oameni nu au altă opțiune. Dar este evident că în Vest se consumă prea multă“, a declarat un specialist care a participat la studiu.
De asemenea, raportul ONU recomandă acțiuni care să oprească deteriorarea și deșertificarea solului, care contribuie la schimbările climatice.
Producția de alimente contribuie la încălzirea globală. Agricultura - împreună cu silvicultura - reprezintă aproximativ un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră. Creșterea animalelor contribuie la încălzirea globală prin gazul metan pe care animalele îl produc, dar și prin defrișare, pentru a extinde pășunile, de exemplu. Autorii raportului critică risipirea mâncării, atât înainte, cât și după ce ajunge la consumatori. Alimentele rămase pot fi folosite ca hrană pentru animale sau donate oamenilor în nevoie.
Sursa: BBC
Etichete: plante , poluare , dieta , schimbari climatice , raport , specialisti
Dată publicare: 08-08-2019 13:16