Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O sondă trimisă de ruşi pe Venus se întoarce pe Pământ. Secretul pe care îl ascunde

O misiune spaţială sovietică trimisă spre planeta Venus acum jumătate de secol se va întoarce pe Pământ anul acesta, dar oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de ce ar putea urma.

Sonda spaţială „Kosmos 482” a fost lansată în 1972, în cadrul programului spaţial sovietic. Urma să transmită primele imagini de pe planeta Venus, dar din cauza exploziei unui motor al rachetei, nu a mai ajuns nicidoată la destinaţie.

Ulterior, o misiune similară, „Venera-9” , a ajuns pe Venus şi a realizat primnele fotografii şi chiar o scurtă filmare alb-negru. Imaginile au fost analizate de oamenii de ştiinţă, iar în 2012, un savant rus a anunţat, pe baza lor, că pe Venus ar putea exista forme de viaţă bazate pe fotosinteză.

Potrivit Space.com, resturile sondei „Kosmos 482” vor ajunge anul acesta înapoi pe Pământ, o situaţie îngrijorătoare, spun oamenii de ştiinţă. Motivul este acela că învelişul termorezistent al sondei ar fi rămas intact, în schimb paraşuta este nefuncţională, astfel că se va zdrobi de sol - o situaţie extrem de periculoasă dacă se va prăbuşi într-o zonă populată.

Citește și
reziduu, spatiu
Astronomii, uimiți de „o pungă de gunoi” care orbitează în jurul Pământului. VIDEO

În plus, resturile sondei spaţiale sunt în centrul unui mister. Imaginile susprinse de un astrofotograf olandez arată că sunt înconjurate de o strălucire inexplicabilă. În plus, sonda pare să îşi fi schimbat forma. Autorităţile ruse nu au dorit însă să dea detalii despre situaţia acestei misiuni spaţiale eşuate, care încă din 1972 a fost ţinută secretă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult