Modifica setarile cookie
Toate categoriile

NASA a lansat prima misiune spre Soare. Cum va rezista temperaturilor uriaşe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică dimineaţă, NASA a lansat în spațiu o sondă care va cerceta Soarele şi va ajunge foarte aproape de el.

Misiunea - în valoare de 1,5 miliarde de dolari - este prima pe care Agenția spațială americană a dedicat-o unei persoane în viață. Este vorba despre un savant în vârstă de 91 de ani, care - în anii '50 - a dezvoltat teoria, revoluționară pe atunci, a vânturilor solare.

Sonda trebuia să fie lansată sâmbătă, dar lansarea a fost amânată pentru ziua de duminică. NASA a transmis LIVE lansarea:

Misiunea sondei botezate Parker este o vizită în apropierea Soarelui - la cea mai mica distanţă la care a ajuns vreodata un obiect creat de om. La acest proiect, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, NASA a lucrat cateva decenii. Sonda ar urma să traverseze coroana solară si va ajunge mai aproape ca niciodata de Soare. Totusi, vorbim despre o distanta considerabila, de peste 6 milioane de kilometri. Mai aproape de atât, nu se poate, spun specialistii.

Citește și
soare
Cum "sună" soarele. Un experiment NASA a elucidat misterul

Pentru a rezista la temperaturi de mii de grade Celsius, sonda - care este de mărimea unei masini mici - e protejata de un scut din carbon. Își începe calatoria spre centrul sistemului nostru solar, lansata de una dintre cele mai puternice rachete construite vreodata.

Dupa ce va ajunge la destinaţie, în aproximativ trei luni, sonda Parker va colecta date, care - spera oamenii de stiinta - vor permite o mai buna cunoaştere a atmosferei solare.

Calatorind cu o viteza de aproape 690.000 de kilometri pe ora, sonda ar urma sa parcurgă 24 de orbite complete în jurul Soarelui, în următorii 7 ani.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult