Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care primii conducători ai Chinei îngropau de vii pui de câine în morminte

Viaţa era scurtǎ și brutalǎ pentru cậinii din China de acum 3500 de ani. Noi cercetǎri aratǎ cǎ în această perioadă se practica sacrificarea acestor animale, şi mai ales a puilor.

Dinastia Shang a condus regiunea văii Fluviului Galben din China ȋntre 1600 și 1046 ȋ.H. fiind a doua dinastie din istoria Chinei. În perioada acestei dinastii se practicau atật sacrificiile omeneşti, cật și cele de animale, rǎmǎșitele victimelor fiind aruncate ȋn morminte.

Cậinii, ȋn special, erau ȋngropaţi sub corpul defunctului, probabil pentru a acţiona ca o protecţie eternǎ pe lumea cealaltǎ.

Arheologul Roderick Campbell de la Universitatea din New York explică: “Majoritatea sacrificiilor erau cǎţeluși .Daca trǎiești ȋntr-o societate ȋn care nu se face legătura ȋntre cậini și drǎgǎlǎșenie, este mai simplu aşa deoarece nu trebuie sǎ crești animalul.”

Campbell mai precizat că animalele “au fost folosite ȋn ritualurile din China ȋncǎ de la primele dovezi arheologice de care dispunem: s-au găsit animale îngropate animale ȋncǎ de acum 9.000 de ani în așezarea neoliticǎ din Jiahu.”

Citește și
arestare in Uganda
Sacrificii omenesti in campanie electorala, in Uganda. "Sangele pruncilor aduce bogatie si putere"

Săpăturile arheologice făcute în vehicul oraş Zhengzhou au scos la iveala opt morminte care ascundeau rǎmǎșiţele a 92 de cậini, unii fiind ȋngropaţi de vii.

La ȋnceput, cercetatorii au crezut cǎ acestea erau animale de companie, trimise ȋn lumea de apoi cu stǎpậnii lor. Dar o analizǎ a oaselor a dezvǎluit faptul cǎ 73% aveau mai puţin de un an și 37% erau mai mici de sașe luni cậnd au fost ȋngropaţi. “Dacǎ patrupedele erau animale de companie, te-ai aștepta ca acestea sǎ fie de toate vậrstele “, a afirmat arheologul Roderick Campbell.

Probabil cậinii ţineau locul sacrificiilor umane. Elitele din perioada dinastiei Shang ȋși trimiteau adesea la moarte amanţii și sclavii, corpurile lor fiind ȋngropate ȋn celor bogaţi. Mulţi dintre cei sacrificaţi erau prizonieri de rǎzboi.

“Este posibil ca aceste animale sǎ fie special crescute pentru a fi sacrificate. Pe de altǎ parte, e posibil ca unii dintre ei sǎ nu fi fost doriţi”, explică Roderick Campbell. Cu toate acestea,existǎ multe ȋntrebǎri fǎrǎ rǎspuns.De exemplu, dacǎ și oamenii de rậnd practicau aceste ritualuri.

“Ne-am concentrat pe regi si palate pentru aproximativ 100 de ani ȋn studiile dinastiei Shang. Cred cǎ asta ne-a conferit o perspectivǎ superficialǎ asupra acelei societǎţi.Mi-ar plǎcea sǎ vǎd mai multe studii despre ţǎrani și a oamenii obişnuiţi”, a recunoscut arheologul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult