Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Leziunile repetate la cap ar putea reactiva un virus latent din creier, declanșând Alzheimerul

Oameni de știință de la trei prestigioase universități britanice au descoperit o legătură între traumatismele craniene și apariția Alzheimerului și demenței.

Concret, cercetătorii de la Institutul de Îmbătrânire a Populației din Oxford și de la universitățile Manchester și Tufts, din Marea Britanie, au descoperit că traumatismele craniene, precum cele induse în sport, dar și în armată pot reactiva virusuri latente din creier, declanșând apariția unor afecțiuni neurodegenerative, precum boala Alzheimer și demența.

Chiar și o traumă cerebrală ușoară poate declanșa această reacție în lanț, ducând la modificări dăunătoare asociate cu pierderea memoriei și declinul cognitiv, se arată într-un raport publicat de site-ul Universității Oxford.

În studiile anterioare, cercetătorii au demonstrat rolul pe care virusuri comune, precum virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1), așa-numitul virus al răcelii, și virusul varicelo zosterian (VZV) – care provoacă varicela și zona zoster – îl joacă în dezvoltarea bolii Alzheimer.

Articolul complet poate fi citit pe Spot Media.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult