Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Job de vis: 14.000 de lire pentru a sta în pat timp de 60 de zile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Agenția spațială americană recrutează în prezent participanți pentru un experiment care urmărește testarea efectului pe care imponderabilitatea îl are asupra corpului uman.

NASA declară, potrivit Mirror, că rezultatele studiului ajută oamenii de știință să dezvolte contramăsuri mai eficiente sau măsuri preventive, astfel încât astronauții aflaţi în misiune să nu fie nevoiţi să facă sport zilnic în staţiile spaţiale.

Deşi suma de 14.000 de lire ar putea suna tentant, experimentul, care durează în total 89 de zile, este unul brutal. În timpul celor 60 de zile de odihnă în pat, cei care vor participa la acest experiment sunt nevoiţi să doarmă exclusiv cu patul înclinat la 6 grade, cu capul în jos.

De asemenea, toate activităţile participanţilor, inclusive duşul şi chiar ieşirea la toaletă, vor avea loc în timp ce sunt întinşi.

În prezent, NASA caută voluntari sănătoși de sex feminin, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani.

Citește și
preot, injughiat, canada,
Momentul în care un preot este înjunghiat în timpul slujbei. Atacul, transmis live

"Pentru a vă oferi suficiente lichide și substanțe nutritive, dieta dvs. este standardizată”, a transmis NASA.

O echipă formată din nutriţionişti va avea grijă de dieta voluntarilor. Cantitatea individuala de alimente va fi calculată la gram, asfel încât participanţii să nu crească în greutate.

Participanții vor petrece 30 de minute pe zi într-o "centrifugă umană", care generează gravitație artificială și distribuie fluide în organism. Experiența poate provoca greaţă participanţilor. 

Experimentul va începe în septembrie 2019 la Centrul Aerospatial German, aflat în Koln.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult