Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a inventat o tehnologie care ”vede” prin pereți, ”esențială” pentru trupele militare

O nouă tehnologie militară israeliană le permite utilizatorilor să detecteze obiectele și oamenii din spatele zidurilor cu ajutorul unui algoritm de urmărire bazat pe inteligență artificială.  

Sistemul Xaver 1000, produs de compania israeliană Camero-Tech, a fost dezvăluit pentru prima dată la expoziția Eurosatury 2022 de la Paris, potrivit Business Insider.

Acesta face parte din familia de produse „See Through Walls” care, potrivit companiei, oferă informații în timp real despre obiectele și persoanele ascunse în spatele pereților.

Camero-Tech susține că noul XAVER-1000 este un „sistem esențial” pentru militari, forțe de ordine, unități de informații și echipe de căutare și salvare.

Compania mai afirmă că este un instrument nou pentru operațiuni tactice, deoarece poate detecta prezența vieții în încăperi, numărul de persoane și distanța acestora față de sistem, înălțimea și orientarea țintei și amenajarea generală a unui spațiu.

Citește și
Israel, steag, drapel
Israelul ar putea reintroduce unele restricții împotriva Covid-19

Tehnologia poate afișa ființele vii din spatele pereților, la o rezoluție atât de mare încât poate detecta dacă o persoană este așezată, în picioare sau întinsă, chiar dacă a fost nemișcată o perioadă semnificativă de timp. Părți specifice ale corpului sunt, de asemenea, detectabile, susține compania.

Utilizarea acestuia este ușoară și necesită o pregătire minimă, a precizat Shephard Media, fiind nevoie de doar un singur utilizator care să folosească o interfață simplă, pe un ecran tactil încorporat de 10,1 inchi.

Nu în ultimul rând, această tehnologie poate pătrunde prin cele mai obișnuite materiale de construcție, a mai precizat Camero-Tech. 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult