Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea unui personaj mitologic la Pompeii, pe o frescă. Pe cine reprezintă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Arheologii fac descoperiri uimitoare în continuare la Pompeii - anticul oraş roman îngropat de lavă în urmă cu aproape două milenii.

De curând a fost scoasă la iveală o frescă în care apare personajul mitologic care, se spune, s-a îndrăgostit de propria imagine reflectată în apă. Tot acolo, recent a mai fost găsită o pictură murală remarcabilă.

În mitologie, Narcis era un tânăr vânător, de o rară frumuseţe, dar indiferent la atenţiile şi propunerile amoroase care îl vizau. A respins şi o nimfă îndrăgostită nebuneşte de el, care s-a stins de durere, văzând că iubirea ei nu era împărtăşită. Atunci, zeul răzbunării a decis să-l pedepsească.

Şi l-a făcut să se îndrăgostească de propria imagine, reflectată în apă. Şi astfel, Narcis moare de durere fiindcă nu putea ajunge la chipul oglindit.

Massimo Osanna, director ştiinţific: "Suntem în hol, iar aici putem vedea scene mitologice, în special mitul lui Narcis, care îşi vede chipul reflectat în apă. Pare că se stinge, o trăsătură pe care o găsim reprezentată la toate personajele care intră în legătură cu lumea zeilor, sau cu frumuseţea divină."

Citește și
Pompei
Descoperire arheologică uriașă. Cum arată fresca erotică veche de 2.000 de ani

În aceeaşi reşedinţă a unor bogaţi romani a fost decsoperită, la sfârşitul anului trecut, o altă frescă remarcabilă reprezentând scena în care Jupiter, stăpânul zeilor, ia forma unei lebede pentru a o seduce pe regina Spartei.

Alfonsina Russo, directorul interimar al Parcului Arheologic Pompeii: "Suntem în cubiculum-ul Ledei, ceea ce înseamnă "casa Ledei". Frumusețea acestor încăperi și valoarea extraordinară a frescelor ne-au determinat să schimbăm proiectul. Așa că am excavat complet această încăpere, precum și pe cele din spate, pentru ca, într-o zi, să poată fi admirate de public."

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult