Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire importantă: specia unui strămoș al omului, necunoscută până acum

Oamenii de știință care au studiat câteva oseminte de acum 3,67 de milioane de ani au făcut o descoperire uriașă pentru omenire.

Potrivit Daily Mail, acest schelet ar fi aparținut unui strămoș al omului, însă este total diferit de ceea ce știam până acum.

Astfel, patru publicații științifice, care urmează să publice concluziile, susțin că osemintele ar aparține unei femei în vârstă, iar brațul său stâng infirm ar dovedi faptul că nu aparține niciunei categorii cunoscute.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că femeia a avut picioarele mai lungi decât brațele - o trăsătură care este asociată cu evoluția omului modern în favoarea trecerii la mersul în două picioare.

Potrivit unor studii făcute asupra acestor rămășițe, dieta alimentară ar fi fost formată exclusiv din plante, iar înălțimea ei era de doar 1 metru și 30 de centimetri.

Citește și
craniu
Descoperire macabră într-o comună din Neamţ. Ce au găsit câțiva muncitori într-un morman de nisip

Numele care a fost propus acestei specii este ”Australopithecus prometheus”.

Scheletul poreclit ”Picior mic” a fost descoperit în anii 90 în Africa de Sud și a fost prima dată băgat în categoria ”Australopitechus”, un grup de umanoizi în care a fost inclusă și faimoasa fosilă ”Lucy”.

Timp de 2 decenii, doctorul Ronald Clarke de la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg a susținut că este incorect și că ”Picior mic” nu aparține niciunei specii pe care o cunoșteam deja. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult